Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Er din computer klar til 2018?

700 medarbejdere har allerede fået en personlig mail om opdatering fra Healths IT-chef. Men ikke alle medarbejdere med forældede computere kan identificeres. Så måske mangler du også at få din maskine opdateret? Computere, der ikke er blevet opdateret inden den 31. december 2017, bliver deaktiveret ved årsskiftet.

29.09.2017 | Malene Hjulmand Bundgaard og Sabina Bjerre Hansen

Hvis din computer ikke er opdateret, inden årsskiftet, bliver den deaktiveret. Foto: shutterstock

Mange af Healths medarbejdere har allerede fået deres computere opdateret. Men fakultetets lokale IT-support melder, at vi ikke er helt i mål endnu. Faktisk mangler yderligere 500 computere stadig den vigtige opdatering. Så hvis du kan nikke genkendende til et eller flere af følgende udsagn, skal du kontakte supporten hurtigst muligt.

  1. Din computer er en Windows 7 computer.
  2. Dit brugernavn, når du åbner computeren, er på 4 bogstaver.
  3. Du benytter en MAC computer, der er mere end seks måneder gammel (og har ikke fået den omlagt inden for de samme seks måneder).

Hvis du er i tvivl om, om du er en af de medarbejdere, der skal en tur forbi HE IT-support med din computer, er du velkommen til at kontakte supporten på tlf.: 8715 0922 eller mail: health.it@au.dk. Du kan også gå forbi på Tandlægeskolen, i Bartholin-bygningen eller i Skejby. Du kan finde adresser og åbningstider på HE IT-supportens hjemmeside.

Hvor lang tid tager opdateringen?

Du skal regne med, at selve omlægningen tager mindst fire timer. Det vil være muligt, efter aftale, at indlevere computeren om eftermiddagen inden kl. 15 og hente den igen næste formiddag.

Når du indleverer din computer, vil HE IT-support foretage et skøn af computeren for bl.a. at sikre, at den kan imødekomme kravene til softwareopdateringen. Hvis det ikke er muligt at opdatere computeren, skal den udskiftes til en ny eller nyere model. Som udgangspunkt vil computere ældre end fire år ikke kunne imødekomme kravene, og de skal derfor udskiftes.

Særligt om forskningsudstyr

HE IT-support håndterer forskningsudstyr særskilt. Hvis du har forskningsudstyr, der skal opdateres, skal du kontakte supporten, så I sammen kan finde en løsning på opdateringen af pågældende udstyr.

_______________________________________________________________________________

Hvorfor skal vi opdatere?

Alle AU-medarbejderes computere (Mac, PC og Unix/Linux) skal opdateres inden årets udgang. Det sker for at kunne tilbyde en moderne IT-arbejdsplads, og for at opgradere IT-sikkerhedsniveauet - både den enkelte og for hele universitetet.

Desuden skal alle computere være registreret i AU IT’s centrale styringsværktøj og flyttes til universitetets fælles domæne, som hedder uni.au.dk. Når din computer er en del af det centrale styringsværkøj hos AU IT, får du automatisk besked, når det er tid til at opdatere styresystem og standardprogrammer.

Administrativt, Ph.d.-studerende, IOOS, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Retsmedicin, Videnskabelig medarbejder, Institut for Odontologi, Institut for Klinisk Medicin, Institut for Folkesundhed