Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Er du tilfreds med dit ph.d.-studium?

Frem til den 27. november kan alle ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet besvare en undersøgelse, som skal give et grundigt billede af kvaliteten i ph.d.-forløb på hele universitetet. Undersøgelsen er sendt ud på mail.

27.10.2017 | Camilla Schrøder

Aarhus Universitet har en vigtig opgave i at uddanne stærke forskere, og derfor er det afgørende at vide, hvordan forskerne oplever vilkårene og tilrettelæggelsen af ph.d.-forløbene. Foto: Lars kruse

Trivsel, vejledning, forskningsmiljø, publicering og karriereplaner. Det er nogle af de forhold, der bliver spurgt ind til, når AU’s fire ph.d.-skoler på mandag skyder en stor undersøgelse i gang, der skal kortlægge de ph.d.-studerendes oplevelse af kvalitet i deres ph.d.-forløb.

Aarhus Universitet har en vigtig opgave i at uddanne stærke forskere, og derfor er det afgørende at vide, hvordan forskerne oplever vilkårene og tilrettelæggelsen af ph.d.-forløbene. Den viden er nøglen til at opretholde og sikre fortsat udvikling i kvaliteten af ph.d.-uddannelsen. Det mener prodekan, formand for ph.d.-skolelederkredsen Lise Wogensen Bach.

”Jeg håber, at så mange som muligt vil tage sig tid til at udfylde spørgeskemaet. Den indsigt, vi får af svarene, er med til at sætte retning på arbejdet med kvalitet og identificere de væsentligste indsatsområder”, siger Lise Wogensen Bach og understreger, at det også er vigtig viden i en tid, hvor værdien af ph.d.er ofte udfordres – bl.a. fra politisk hold.

Det er universitets fire ph.d.-skoleledere, der har igangsat spørgeskemaundersøgelsen, som gennemføres for anden gang. Første gang var i efteråret 2013.  

Dengang  nåede man en svarprocent på 79. Det er et stærkt ønske at kunne nå en lige så høj eller højere svarprocent i år.

Undersøgelsen kan besvares fra mandag den 30. oktober via et personligt fremsendt link til alle AU’s ph.d.-studerende. Det tager 10-15 minutter at udfylde spørgeskemaet, som kan besvares frem til 27. november 2017.

Hvis du har spørgsmål til undersøgelsen er du velkommen til at kontakte projektleder Gitte Wichmann-Hansen

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet