Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Erfaren Omnibus- journalist overtager redaktørposten

Journalist Marie Groth Andersen, der var med til at udvikle universitetsavisen Omnibus, er ny ansvarshavende redaktør.

05.10.2021 | Henriette Stevnhøj

Marie Groth Andersen er tiltrådt som ansvarshavende redaktør på Omnibus. Foto: Lars Kruse/AU

Avisen Omnibus’ nye ansvarshavende redaktør kender om nogen avisen og dens læsere. Marie Groth Andersen var med til at starte Aarhus Universitets uafhængige avis, som udkom første gang i april 2013. Nu tiltræder hun stillingen som skrivende ansvarshavende redaktør efter Lotte Bilberg, der er fratrådt.

Omnibus hører organisatorisk til under AU IT, og vicedirektør Peter Bruun er, med et enigt ansættelsesudvalg bag sig, meget tilfreds med udnævnelsen af Marie Groth Andersen.

”Det er en stor glæde, at Marie har sagt ja til at stille sig i front for avisen. Hun er en dygtig skribent og beviste som konstitueret redaktør, at hun også har gode evner til at lede en redaktion i en ellers udfordret tid med coronanedlukning. Redaktionskomitéen har stor tillid til, at hun kan drive avisen videre i den retning, som redaktionen sætter sammen med komitéen”, siger Peter Bruun.

Marie Groth Andersen er 39 år, uddannet journalist fra DJMX og cand.public fra SDU. Hun har tidligere arbejdet på Aarhus Stiftstidende og i Europa-Parlamentet.

Som redaktør af Omnibus bliver én af de store opgaver at skabe mere synlighed om avisen.

”Omnibus er en vigtig avis, og det synes læserne heldigvis også. Nu er opgaven at skaffe flere læsere og plædere for væsentligheden af at have et uafhængigt medie på Aarhus Universitet”, siger Peter Bruun.

Marie Groth Andersen glæder til opgaven:

”Jeg ser frem til at videreføre det arbejde, som Lotte Bilberg satte i gang i 2013. I dag udkommer Omnibus alene digitalt og kan agere i en aktuel dagsorden. Jeg håber, at medarbejdere og studerende vil opleve og bruge avisen som et kritisk og uafhængigt organ med fokus på sager med relevans og vigtighed for dem”, siger Marie Groth Andersen. 

Læs mere om Omnibus' nye redaktør på Omnibus' hjemmeside

Navnenyt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet