Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Erhvervsdirektør skal lede markant strategisk satsning på AU

AU’s satsning på erhvervs- og innovationsaktiviteter får et afgørende skub fremad med ansættelsen af en direktør, som skal lede et nyoprettet indsatsområde og indgå i universitetets centrale erhvervsudvalg bestående af universitetsledelsen.

05.11.2019 | Signe Schou

Aarhus Universitet har valgt Lone Ryg Olsen ud fra et bredt og højt kvalificeret ansøgerfelt. Hun har solid erfaring med opbygning af partnerskaber mellem offentlige og private interessenter og kommer fra en stilling som CEO i Danish Food Cluster, som er den førende samarbejdsorganisation for fødevareinnovation i Danmark.

Lone Ryg Olsen har gennem størstedelen af sin karriere beskæftiget sig med ledelse. Hun har beklædt stillinger som direktør i både danske og internationale virksomheder og har erfaring som iværksætter med sin egen konsulentvirksomhed. Hun er oprindeligt uddannet journalist og har fungeret som redaktør på Morgenavisen Jyllands-Posten. Hun har desuden bestredet en række bestyrelsesposter.

”Med Lone Ryg Olsen får vi en direktør, der har et stort drive og den rette profil til at sætte endnu mere skub i vores erhvervssatsning. Hun har betydelig erfaring med ledelse og relationsskabelse, både nationalt og internationalt, som kan styrke universitetets erhvervssamarbejde. Hendes brede netværk i erhvervslivet såvel som i styrelser, erhvervshuse og vidensinstitutioner bliver afgørende for, at AU i højere grad kan sætte handling bag de visioner og initiativer, vi har på erhvervsområdet,” siger rektor Brian Bech Nielsen.

For Lone Ryg Olsen er den nye satsning for Aarhus Universitet en unik mulighed for at forløse en stærk vision:

”Det moderne samfund står over for en række udfordringer, og Aarhus Universitet har den dybe viden og brede talentmasse, der kan levere mange af de løsninger, vi har brug for. At være en del af den satsning var for mig en uimodståelig mulighed.”

Samarbejdet skal boostes

Lone Ryg Olsen skal lede universitetets nyoprettede område ’Erhverv og Innovation’, som samler en række af universitetets nuværende erhvervsrettede aktiviteter, fx iværksætteri, strategiske partnerskaber med kommuner og virksomheder, karrieresamarbejde og AU’s tværgående case competition, AU Challenge.

Ambitionerne om erhvervssamarbejde rækker dog meget længere end de eksisterende aktiviteter. AU vil gerne skabe flere videnstunge spinout-virksomheder med baggrund i konkrete forskningsresultater og styrke innovationen i både små og store virksomheder i regionen.

AU ønsker også at styrke samarbejdet mellem studerende og virksomheder gennem flere projektorienterede forløb, specialesamarbejder og andre karriererelevante aktiviteter i løbet af studietiden. En del af erhvervssatsningen er netop at medvirke til, at flere kandidater får job i den private sektor, og at virksomheder får nemmere ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Skal åbne nyt iværksætterhus

Lone Ryg Olsen tiltræder stillingen som erhvervsdirektør på AU den 1. februar 2020.

En af de første opgaver bliver at medvirke til åbningen af The Kitchen, AU’s nye iværksætterhus. The Kitchen skal være centrum for iværksætteraktiviteter for studerende, ph.d’er og forskere på AU og bidrage til at åbne nye karriereveje for specielt yngre forskere og studerende, så de i højere grad bidrager til skabelsen af nye virksomheder og innovation i eksisterende virksomheder. Målet er, at en større del af universitetets forskning bliver omsat til forretning og dermed kommer til mere direkte gavn for samfundet.

For mere information, kontakt konstitueret kommunikations- og pressechef Sys Christina Vestergaard, tlf. 23 67 00 12.

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder, Universitetsledelsens Stab, Samarbejde, Videnskabelig medarbejder, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende