Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Et fælles system til Blackboard-brugere

CampusNet, Firstclass, AULA... Skoven af læringssystemer er nu en saga blot. AU er i mål med at få ét fælles system til alle studerende.

11.10.2017 | Signe Schou

Foto: Anders Trærup

I sin blog i maj 2017 skrev Arnold Boon: ”Et af de områder, vi skal stramme op på, er antallet af procedurer og systemer, vi bruger til at løse vores opgaver… (Det kræver) mange ressourcer at vedligeholde tre systemer, hvis vi reelt kan nøjes med ét. Jeg mener, vi kan bruge de ressourcer bedre på andre måder.”

AU er kommet et stort skridt nærmere dette mål ved at lægge de to sidste udgaver af Blackboard sammen. AU har nu et fælles LMS (Learning Management System). Tidligere var der to udgaver af Blackboard: BSS LMS og et, som var fælles for AR, HE og ST. Nu er alle flyttet i samme ”hus” på adressen: https://blackboard.au.dk.

Det betyder, at alle AU Blackboard-brugere fremover benytter samme indgang til kursusaktiviteter. Ingen vil fremover komme til at logge på det ”forkerte” Blackboard.

Ny hosting

Driften af det nye fælles system er lagt i hænderne på Blackboard Inc., der har et stort europæisk datacenter i Holland. BSS er vant til denne løsning, men det er nyt for AR, HE og ST at have en ekstern driftspartner (løsningen var tidligere driftet af AU IT).

"Vi håber, at det nye partnerskab betyder kortere serviceforstyrrelser ved opgraderinger. Vi forventer også, at opgraderinger i højere grad vil være placeret i tidsrum uden for almindelig arbejdstid, så det forstyrrer systemets brugere mindst muligt," siger systemforvalter i AU Uddannelse, Anne Luther.

Fra 5 til 1

Vejen til ét LMS på AU har været lang, men med denne sidste sammenlægning af de to Blackboards er vi endelig nået i mål. Undervejs er afviklet 5 LMS-systemer siden efteråret 2014 (DPU Blackboard, AULA, CampusNet, FirstClass og sidst BSS Blackboard).

Kontakt systemforvalter Anne Luther, hvis du har spørgsmål til sammenlægningen.

Uddannelse, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder, AU Uddannelse, Videnskabelig medarbejder, Studerende