Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

EU-bevilling støtter forebyggelse til overvægtige gravide

Professor Helle Terkildsen Maindal fra Aarhus Universitet får sammen med internationale kolleger penge fra EU's Horizon 2020-forsknings- og udviklingsprogram til at fremme sundheden og forebygge livsstilssygdomme som diabetes hos overvægtige gravide og nybagte familier.

05.02.2020 | Sabina Bjerre Hansen

Helle Terkildsen Maindal

Professor Helle Terkildsen Maindal fra Institut for Folkesundhed bidrager til et internationalt forskningsprojekt, som har fået en bevilling på i alt 35 mio. kr. Foto: Lars Kruse/AU.

Helle Terkildsen Maindal forsker i sundhedsfremme og forebyggelse og fokuserer i sin forskning bl.a. på den tidlige forebyggelse af diabetes. Hendes mål er at bidrage til, at såvel befolkningen generelt som særligt udvalgte målgrupper kan træffe informerede valg, få støtte til gode beslutninger og have gode vilkår for at leve sundt.  

Det gør hun bl.a. ved at gøre informationer og ydelser lettere tilgængelige. I EU-projektet introducerer Helle Terkildsen Maindal og hendes kolleger fx digitale løsninger som platform for dialog med sundhedsprofessionelle som en naturlig del af sundhedsvæsenets ydelse til overvægtige gravide.

Bevillingen på godt en halv mio. kr. er en del af en samlet bevilling på i alt 35 mio. kr. til forskere i Irland, Storbritannien, Spanien og Australien. Helle Terkildsen Maindal skal særligt bidrage med sin viden om sundhedskompetence (health literacy), som hun bl.a. at arbejdet med i det danske forskningsprojekt Face-it.

Helle Terkildsen Maindal forventer, at EU-projektet vil få betydning for både de involverede kvinder og deres familier og for sundhedsvæsnet og dets tilbud, anbefalinger og holdning til sundhedsfremme generelt.

Kontakt

Professor og ph.d. Helle Terkildsen Maindal
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mobil: 25 46 23 20
Mail: htm@ph.au.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Folkesundhed, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe