Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Få indflydelse på dit studieliv – stil op som kandidat til universitetsvalget

Til november er der valg på AU. Du skal vælge dine repræsentanter eller selv stille op til AU’s bestyrelse, akademiske råd og studienævn. Har du har lyst til at stille op som kandidat, kan du gøre det fra den 19. til den 23. oktober.

08.10.2020 | Signe Schou

Vil du sidde med ved bordet, når der træffes vigtige beslutninger om fx opbygningen af din studieordning, planlægning af eksamen eller evalueringen af undervisningen? Så stil op som kandidat til universitetsvalget og giv din mening til kende – eller stem på den kandidat, der bedst kan gøre en forskel på dit studie.

Hvem er på valg?

Valget afholdes fra 9.-12. november, og i år kan alle studerende stille op til eller stemme på kandidater til AU’s bestyrelse, det lokale studienævn og akademiske råd. Desuden kan ph.d.-studerende stille op til og stemme til ph.d.-udvalg. Læs mere om de forskellige råd, nævn og udvalg

Stil op som kandidat i perioden 19. – 23. oktober

Hvis du har lyst til at stille op til valget, kan du gøre det elektronisk fra mandag 19. oktober kl. 9:00 til fredag 23. oktober kl. 12:00. Det er dog en god idé at indsende elektroniske kandidatlister så tidligt som muligt i opstillingsperioden, så eventuelle fejl kan nå at blive rettet, inden fristen udløber. Se hvordan du stiller op her.

Tjek din stemmeret

Vi anbefaler, at du tjekker din stemmeret i god tid inden valget. Det gør du ved at logge på valgsystemet med dit AU-id og adgangskode. Når du er logget ind i valgsystemet, kan du se, hvilke organer du kan stemme til og hvornår. Gå direkte til login i valgsystemet.

Hvornår skal du stemme?

Du stemmer elektronisk i valgperioden 9. november kl. 9.00– 12. november kl. 16.00. Du logger på valgsystemet med dit AU-id og adgangskode.

Vil du vide mere?

  • Læs mere på au.dk/valg
  • Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Valgsekretariatet på: 8715 3325 eller sende en mail til: valg@au.dk
Administrativt, Studerende, Alle AU-enheder, AU HR, Arrangement, Universitetsledelsens Stab