4.269 ansøgere – fire procent færre end i 2013 – har sat Aarhus Universitet øverst på deres kvote 2-ansøgning i år. I alt har 11.632 søgt ind.
28.03.2014 |
Efter en årrække med markant stigende kvote 2-ansøgertal ser toppen nu ud til at være nået på Aarhus Universitet.
I hvert fald er der i år 163 færre ansøgere, der har valgt at søge ind på Aarhus Universitet som 1.prioritet sammenlignet med 2013. Det er en tilbagegang på 4 procent, og dermed er man tilbage på niveauet fra 2012.
Søgemønsteret afspejler stadig den økonomiske krise, mener Mette Thunø, der er dekan med ansvar for uddannelse på Aarhus Universitet:
”Ansøgerne synes stadig mere karrierebevidste, og orienterer sig i højere grad efter, hvordan chancerne er for at komme ind på uddannelserne, og hvordan mulighederne ser ud på arbejdsmarkedet efter endte studier. Det primære for os er, at ansøgerne er kvalificerede og stærkt motiverede til nye faglige udfordringer”, siger Mette Thunø.
Færre søger de store fag
Health er det eneste af de fire hovedområder, som har modtaget flere 1.prioritetsansøgninger end i 2013, og her er det Idræt og Tandpleje, der trækker gennemsnittet op.
Medicin er med 411 ansøgere den uddannelse, som har tiltrukket flest 1.prioritetsansøgninger i kvote 2. Selvom det er lidt færre end sidste år, er den store søgning medvirkende til, at man fra 2016 vil optage flere kvote 2-ansøgere og har planer om at indføre bl.a. optagelsessamtaler.
Andre populære uddannelser som jura og antropologi har også fået færre 1.prioritetsansøgninger (hhv. 18 pct og 14 pct), mens psykologi har fået syv procent flere.
”Vi undersøger på de enkelte uddannelser, hvilke faktorer, der egentlig er udslagsgivende for, at man kan gennemføre og få et godt studieforløb. Det er meget forskelligt, og derfor kommer vi ikke til at lave de samme optagskrav overalt på universitetet. Nu forsøger vi med ændringer af kvote 2-optag på medicin og følger løbende med i, hvilken effekt det har”, fortæller Mette Thunø.
Det samlede kvote 2-ansøgertal (inkl. alle prioriteter) er gået otte procent tilbage fra 12.622 til 11.632.