Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Fejl i optag på tandplejeruddannelse

En registreringsfejl i forbindelse med kvote 2-optag på AU’s tandplejeruddannelse har desværre betydet, at 37 ansøgere fejlagtigt er blevet optaget på uddannelsen. Aarhus Universitet beklager fejlen, og de berørte ansøgere er blevet kontaktet personligt.

03.08.2016 | Signe Opstrup

Foto: Jesper Rais

37 ansøgere har ved en fejl fået tilsagn om en plads på professionsbacheloruddannelsen i Tandpleje på Aarhus Universitet, mens 10 andre fejlagtigt har fået en stand-by plads.  Der er tale om en menneskelig fejl i forbindelse med registreringen af kvote 2-optag, hvor der er blevet byttet rundt på nogle grupper af studerende, så de ansøgere, der blev vurderet højest, ikke er blevet optaget.

”Det er en meget ulykkelig fejl, og vi er utrolig kede af den situation, som vi har sat de berørte ansøgere i. Vi beklager dybt, vi nu må skuffe med et afslag, og vi gør alt hvad vi kan for at hjælpe dem videre,” siger Kristian Thorn, vicedirektør for AU Uddannelse.

Universitetet har skrevet til alle berørte ansøgere, som har fået at vide, at de desværre ikke har fået en plads på tandplejeruddannelsen alligevel – både via mail og e-boks. Derudover er samtlige ansøgere blevet kontaktet telefonisk.

Aarhus Universitet tilbyder alle individuel vejledning med henblik på hurtigt at afklare alternative muligheder på Aarhus Universitet og andre videregående uddannelsesinstitutioner.

De 37 ansøgere, som via kvote 2 egentlig er berettiget til optag på tandplejeruddannelsen, har nu fået tilbudt en plads.  

Yderligere oplysninger

Kristian Thorn, vicedirektør, AU Uddannelse, kthorn@au.dk, 30698692

Administrativt, Administration (Faglighed), Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Studier, Alle AU-enheder