Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Fertilitets-forsker skal undersøge æggestokkens biologi

En bevilling fra Carlsbergfondet gør det muligt for Mahboobeh Amoushahi fra Aarhus Universitet at undersøge kvaliteten af æg i æggestokken både på det molekylære og biokemiske plan. Forskning, hun på sigt håber, kan hjælpe kvinder med nedsat frugtbarhed.

13.12.2018 | Helle Horskjær Hansen

Den biomedicinske forsker, Mahboobeh Amoushahi undersøger kvaliteten af æg i æggestokken ved hjælp af både molekylære og biokemiske tilgange.

Den biomedicinske forsker, Mahboobeh Amoushahi undersøger kvaliteten af æg i æggestokken ved hjælp af både molekylære og biokemiske tilgange.

Mahboobeh Amoushahi fra Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet har netop modtaget 1,2 mio. kr. af Carlsbergfondet til et forskningsprojekt i æggestokkens biologi. Målet med forskningen er at udvikle nye behandlinger til kvinder med nedsat frugtbarhed. 

I den forbindelse undersøger forskeren kvaliteten af æg i æggestokken ved hjælp af både molekylære og biokemiske tilgange. Mahboobeh Amoushahi vil forsøge at manipulere aktiveringen af æg samtidig med, at æggenes kvalitet bliver bevaret. 

Formår forskeren det, vil det være et stort skridt i retning af at behandle kvinder som ikke reagerer på traditionelle fertilitetsbehandlinger.

Kontakt 

Postdoc Mahboobeh Amoushahi
Aarhus Universitet, Institut for Bomedicin
mahboobeh@biomed.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Ph.d.-studerende, Institut for Biomedicin, Videnskabelig medarbejder, Teknisk/administrativ medarbejder