Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU modtager fire Young Investigator-bevillinger fra VILLUM FONDEN

Siden 2011 har Villum Young Investigator-programmet støttet unge, ambitiøse forskeres tidlige karriere. Fire af årets forskertalenter findes på Aarhus Universitets fakulteter for natur- og tekniske videnskaber, hvor de samlet modtager ca. 26 millioner kroner til deres banebrydende forskning.

26.01.2021 | Rasmus Rørbæk

Talent, tiptop faglighed og ambition om en forskerkarriere er det stof, Villum Young Investigators er skabt af, skriver VILLUM FONDEN om deres program. I år har fire unge forskertalenter fra Aarhus Universitet bevist, at de er gjort af lige præcis det stof. De modtager hver en Young Investigator-bevilling til at udbygge deres forskning og deres talent:

Lektor Mie Andersen, Institut for Fysik og Astronomi og Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS), modtager ca. 7,9 millioner kroner til projektet: Materialer til lavtemperatur katalyse designet via maskinlæring.

Adjunkt Tina Santl-Temkiv, Institut for Biologi, modtager 5,9 millioner kroner til projektet: Is-dannende proteiners indflydelse på arktiske skyer (ICARUS.

Læs mere om Mie Andersen og Tina Santl-Temkiv

Adjunkt Shweta Agarwala, Institut for Elektro- og Computerteknologi, 5,9 millioner kroner til projektet: ”Printet bio-inspireret hydrogel substrat med klæbende og -elektrisk ledningsevne til bæredygtig elektronik”.

Adjunkt Kasper Vita Kristensen, Institut for Bio- og Kemiteknologi, modtager 5,9 millioner kroner til projektet: ”Indendørs Kemi og Indeklima”.

Læs mere om Shweta Agarwala og Kasper Vita Kristensen 

Bevillingerne er hver for fem år, og hver modtager har formået at vise et klart defineret mål med deres forskning. Samtidig er det et krav, at projektet skal have et omfang, der er så stort, at udførelsen kræver etablering af en forskningsgruppe. 

Læs også: Jens Christian Svenning modtager Villum Kann Rasmussens årslegat

Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder, Science and Technology, Bevillinger og priser, Ekstern målgruppe