Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Årets Underviser for fjerde gang

AU-professor Ole Bækgaard kan noget helt særligt. Nu har hans studerende igen kåret ham som Årets Underviser på medicin.

04.03.2016 | Ida Kellemann Thomsen

Professor Ole Bækgaard er modtager af prisen som Årets Underviser ved Health 2016.

Professor Ole Bækgaard underviser i medicinsk fysiologi. Det er nu fjerde gang siden 2003, han går hjem med den eftertragtede Årets Underviser-pris.

Ole Bækgaard har selv en ydmyg holdning til valgresultatet. Ifølge ham kan man ikke blive Årets Underviser uden både at have udbytterige diskussioner med engagerede studerende og sparring med gode kolleger, og alt sammen i det, han kalder ”et rigtig lækkert læringsmiljø” på fysiologi.

”Jeg er enormt glad for at modtage prisen,” fortæller professoren, men understreger samtidigt, at en sådan pris også er en kompliceret sag. Når der kun kan være én vinder, er der nemlig ikke plads til at give ære til alle dem, der bærer en del af fortjenesten, forklarer han.

De studerendes yndling

Som altid er det de bachelorstuderende, der har haft mulighed for at stemme på den underviser, de synes har fortjent en særlig udmærkelse. Men hvad er det så, man skal kunne, for at blive den mest populære underviser på medicinstudiet?

Ole Bækgaards studerende mener, at hemmeligheden bag hans succes som underviser er hans smittende engagement og store passion for sit fagområde:

”Han er rigtig god til at ramme en bred skare af de studerende når han forelæser,” forklarer en medicinstuderende.

”Og han formår at gøre undervisningen pædagogisk. Men samtidigt er det faglige udbytte højt efter en forelæsning,” uddybber hun.

Kreativ underviser

Når Ole Bækgaard står i auditoriet, er et dybtgående kendskab til teorier om undervisning ikke alt. I stedet tænker han kreativt, og bruger sin erfaring til at finde ud af, hvad der virker.

”Min undervisning er et resultat af ’learning by doing’. Det, der driver mig er, hvis jeg kan se, at det flytter noget hos mine studerende,” fortæller årets underviser, der derfor ofte tager eksperimenterende metoder i brug, når han skal forklare vanskelige emner.

”Frygten for at dumme sig er en alvorlig barriere mod al form for læring. Derfor skal undervisningen gennemføres på en måde, der skaber et rum, hvor både fejltagelser og undren er legale,” siger Ole Bækgaard om sin undervisningsmetode.

Ole Bækgaard modtog prisen af prodekan Lise Wogensen Bach ved de medicinstuderendes faglige dag den 4. marts. 

 

Yderligere oplysninger:

Professor Ole Bækgaard

Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin

Direkte telefon: 8716 7714

Mobil: 6020 2674

obn@biomed.au.dk

 

 

 

Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Health, Navnenyt, Teknisk/administrativ medarbejder, Arrangement, Offentligheden/Pressen, Ph.d.-studerende, Studerende