Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Flere AU-kantiner på nye hænder i 2021

Aarhus Universitet sender en række kantineopgaver i udbud. Det drejer sig om de kantiner, som Studenterhusfonden pt. varetager for AU og derudover hjemtager universitetet driften af Studenternes Hus. Fondens bestyrelse har på den baggrund besluttet at anmode myndighederne om tilladelse til opløsning.

02.03.2020 | Anders Hylander

fotograf: Søren Kjeldgaard; AU-foto

AU er som statslig institution forpligtet til at konkurrenceudsætte driftsopgaver med jævne mellemrum, og i 2020 iværksætter universitetet et udbud af en række kantineopgaver. Det er de opgaver, som Studenterhusfonden på nuværende tidspunkt varetager. Derfor er fondens aftaler med AU blevet opsagt – det gælder også driften af konferencecentret i Studenternes Hus.

Studenterhusfonden driver kantiner og konferencecenter frem til kontraktudløbet den 31. december 2020.

Om det kommende udbud kommer til at indeholde alle fondens nuværende driftsopgaver er endnu uvist, forklarer universitetsdirektør Arnold Boon, der er formand for udbuddets styregruppe:

”Hvordan udbuddet præcist skal udformes, skal vi se nærmere på i den kommende tid. Her skal vi blandt andet beslutte, hvilke krav der skal sættes til de kommende forpagtere, og om alle de driftsopgaver, fonden varetager, skal være en del af udbuddet. Her er inddragelse af brugerne vigtig, hvorfor både studerende og medarbejdere bliver repræsenteret i udbuddets arbejdsgruppe.”

AU har i forbindelse med udbudsprocessen valgt at hjemtage driften af konferencecentret i Studenternes Hus.

Studenterhusfonden opløses

I forbindelse med beslutningen om at sende Studenterhusfondens driftsopgaver i udbud har fondens bestyrelse konkluderet, at der ikke er grundlag for fortsat drift efter den 1. januar 2021.

”Med opsigelsen af aftalerne forsvinder det vedtægtsbestemte formål for Studenterhusfondens virke, og fondens bestyrelse har derfor besluttetat opløse den med virkning fra den 1. januar 2021. Fonden vil fortsat varetage sine opgaver i resten af 2020 – og vil i tæt samarbejde med AU sikre en god overgang til nye forpagtere af kantinerne,” siger bestyrelsesformand Erik Meineche Schmidt.

Om Studenterhusfonden:

Studenterhusfonden er en erhvervsdrivende fond, der igennem de nu opsagte kontrakter med AU har været driftsorganisation for Konferencecenteret i Studenternes Hus og kantine- og restaurationsvirksomheden i Studenternes Hus, Stakladen, Nobelparken, Tandlægeskolen, Dale’s café og Moesgaard.

FAKTA: Hvilke kantiner driver Studenterhusfonden i dag?

  • Stakladen, Aarhus
  • Nobelparken, Aarhus
  • Tandlægeskolen, Aarhus
  • Dale’s café, Aarhus
  • Moesgaard, Aarhus 

Derudover hjemtager AU driften af konferencecentret i Studenternes Hus på Frederik Nielsensvej i Aarhus.

 

 

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Politik og strategi