Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Flere internationale studerende søger Aarhus Universitet

Interessen for Aarhus Universitet blandt udenlandske studerende er voksende. 3.676 ansøgninger fra europæiske borgere til universitetets kandidatuddannelser er tikket ind ved fristens udløb den 15. marts. Det er næsten 500 flere end sidste år.

23.03.2017 | Camilla Schrøder

AU har modtaget 3.676 udenlandske ansøgninger. Foto: Lars Kruse

Antallet af ansøgninger fra udenlandske studerende er vokset markant siden sidste år. Det gælder ikke alene det samlede antal ansøgninger – fremgangen ses også i antallet af ansøgere. 2.307 har således valgt at søge om optagelse på AU– det er en stigning på 16 pct. i forhold til 2016.

Den største fremgang ses på Aarhus BSS, hvor man har modtaget 2.326 ansøgninger – 281 flere end sidste år. Det er især cand.merc.-linjerne, Innovation Management, Strategy, Organisation and Leadership samt International Business, der trækker udenlandske studerende til.

Arts står også for en pæn del af fremgangen med i alt 768 ansøgninger i år – svarende til 137 flere end i 2016. Det er blandt andet kandidatuddannelserne Internationale studier, Human Security og Interkulturelle studier, der er populære.

Det er især studerende fra Tyskland, Norge og Italien, der søger til Aarhus Universitet. De udgør til sammen 43 pct. af ansøgningerne.

Den voksende interesse for Aarhus Universitet gælder også uden for Europas grænser. Her kunne man ved ansøgningsfristens udløb tilbage i januar notere en fremgang på 20 pct. med i alt 610 ansøgninger.

Aarhus Universitet har i dag omkring 3.000 internationale studerende på hele uddannelser.

Uddannelse, Alle grupper, Ekstern målgruppe, Enhedsadministration