Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Flere medicinstuderende på Health

Regeringen har besluttet at skrue op for antallet af studerende på bacheloruddannelsen i medicin på alle landets universiteter. På Health skal der optages 533 medicinstuderende pr. år fra 2019.

15.05.2018 | Mette Louise Ohana

Der skal hujes og synges i længere tid til studiestarten fra næste år, hvor der kommer ca. 68 flere medicinstuderende. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

Fra næste sommer skal der findes flere blå kitler og grønne operationshatte frem på medicin. For fremover vil der troppe 533 studerende op til studiestart. Regeringen har ændret dimensioneringen på lægeuddannelsen i hele landet for at tage højde for det frafald, der sker inden kandidatstudiet. Efter en periode med uklarhed om fordelingen mellem universiteterne, er antallet nu meldt endeligt ud af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Flere studerende – men ikke så mange flere
Ifølge opgørelsen er der lagt op til, at AU får hævet optaget på medicin med 85 studerende fra 448 i dag til 533 næste år. Reelt er antallet dog noget lavere – nemlig omkring 68 studerende - da man tidligere har haft lov til at tage højde for frafald ved at overbooke en smule ved optaget, hvorfor man på Health har optaget ca. 465 medicinstuderende pr. år.

”Det er glædeligt, at vi kan tilbyde endnu flere unge mennesker en plads på medicinstudiet, som er den mest søgte uddannelse her på AU. Der ligger naturligvis også en opgave i at få alt på plads til flere studerende fx klinikpladser på regionens hospitaler, undervisningsplads her på universitetet og flere undervisere. Men det er jeg sikker på, at vi og regionen nok skal få løst, inden de starter. Der følger selvfølgelig finansiering med det øgede optag, som vil dække de udgifter, der følger med”, siger Charlotte Ringsted, prodekan for uddannelse på Health.

God timing
Nyheden om det øgede antal medicinstuderende falder samtidig med, at studienævnet på medicin er i gang med at revidere studieordningen.

”Timingen er god i forhold til, at vi i forvejen er ved at kigge på medicinuddannelsen med friske øjne og revidere den. Dermed har vi mulighed for at tage højde for det lidt højere antal studerende, når vi planlægger, hvordan undervisningen fremover skal foregå”, fortæller Charlotte Ringsted.

Kontakt
Prodekan for uddannelse Charlotte Ringsted
Aarhus Universitet, Health
Mobil: 93508222
Mail: charlotte.ringsted@au.dk

Uddannelse, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende, Studerende