Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Flere ph.d.-studerende kan vende tilbage til campus

Fra mandag den 10. maj kan ph.d.-studerende igen i et vist omfang anvende ph.d.-kontorer og grupperum på campus.

10.05.2021 | ANNE PLETSCHETTE LANGER

AU Photo, Jesper Rais.

Styrelsen for Uddannelse og Forskning har nu præciseret, at ph.d.-studerende er omfattet af den politiske rammeaftale, som giver universitetet mulighed for på daglig basis at give op til 40% af de studerende adgang til campus.

Det betyder, at mange ph.d.-studerende fra mandag den 10. maj kan møde ind på universitetet for at anvende deres ph.d.-kontorer og grupperum til studieaktiviteter. De ph.d.-studerende, der har adgang til laboratorie-faciliteter, vil fortsat have adgang på samme vilkår som hidtil.  Derudover åbnes der gradvis for muligheden for igen at planlægge ph.d.-kurser med fysisk fremmøde.

Anne Marie Pahuus, prodekan på Arts og talsperson for ph.d.-skolelederkredsen ved AU, er glad for at kunne byde de ph.d.-studerende velkommen tilbage til campus.

” Vi genkender alle savnet efter at sparre med kolleger og forske uden at være overladt til os selv, skærmen og bøgerne. For de ph.d.-studerende har savnet en ekstra dimension, fordi deres studier og tid på universitetet i de fleste tilfælde har en slutdato. Derfor er jeg meget glad for, at netop de ph.d.-studerende nu endelig kan komme tilbage på campus. Mange af de nye har end ikke mødt deres ph.d.-kolleger på andet end skærmen. Vi har nu fuldt fokus på, at få ph.d.-netværkene op at køre, så ph.d.-miljøerne igen bliver fulde af liv med plads til at samtale og netværke på måder, som skærmen ikke tillader.”

Anne Marie Pahuus opfordrer til, at mange ph.d.-studerende vil gribe muligheden for igen at benytte sig af deres lokaler på campus. De nærmere retningslinjer for, hvordan det kommer til at foregå i praksis, aftales på de enkelte ph.d.-skoler i samarbejde med fakultetsledelserne. Alle ph.d.-studerende vil få direkte besked om deres muligheder via deres ph.d.-skole.

Forudsætningen for at kunne møde fysisk ind på campus er, at de generelle retningslinjer for smitteforebyggelse overholdes. Du skal bl.a. kunne fremvise en negativ COVID-19-test, der er maksimalt 72 timer gammel. Vær opmærksom på, at du kan blive testet på et af AU’s 10 teststeder med superviseret selvpodning.

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet