Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Flere skal overleve efter blodprop i hjertet og hjertestop

Christian Juhl Terkelsen er overlæge, dr.med. og ny klinisk professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Hans forskning i kardiologi skal forbedre patienters chance for at overleve en blodprop i hjertet og hjertestop.

04.03.2020 | Sabina Bjerre Hansen

Christian Juhl Terkelsen

Christian Juhl Terkelsens nye professorat giver ham bedre mulighed for at prioritere forskningen i hjertesygdomme. Foto: Privat.

De seneste tyve år har forskere optimeret behandlingen af patienter med blodprop i hjertet. Ikke desto mindre er det ifølge ny professor Christian Juhl Terkelsen stadig muligt at forbedre diagnostik og behandling af små blodpropper i hjertet og hjertestop.

Christian Juhl Terkelsen og hans kollegers forskning har hidtil ført til, at patienter med en stor blodprop i hjertet nu rutinemæssigt får stillet diagnosen allerede i ambulancen og visiteres direkte til et hjertecenter med henblik på en ballonudvidelse. Den hurtigere behandling giver bedre overlevelse.

Nu håber den nyudnævnte professor og hans forskerteam, at de også kan optimere diagnostikken og behandlingen af patienter med en mindre blodprop i hjertet, ligesom de arbejder for, at patienter med hjertestop får et ensartet tilbud om avanceret behandling, uanset hvor i landet de bor.

Professoratet er finansieret af Hjerteforeningen.

Kontakt

Professor, overlæge og dr.med. Christian Juhl Terkelsen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Hjertesygdomme
Mobil: 24 28 85 71
Mail: christian.juhl.terkelsen@clin.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe