Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Flere VIP’er må nu eksaminere

Kredsen af eksaminatorer på Health udvides. Det sker for at imødekomme institutternes behov for at kunne trække på flere dygtige VIP-ansatte til at eksaminere de studerende.

10.12.2013 | Sabina Bjerre Hansen

Reviderede retningslinjer for hvem, der må undervise og eksaminere på Health, skal afhjælpe institutternes udfordringer med at finde nok eksaminatorer. Foto: AU Kommunikation.

Reviderede retningslinjer for hvem, der må undervise og eksaminere på Health, skal afhjælpe institutternes udfordringer med at finde nok eksaminatorer. Foto: AU Kommunikation.

Nu kan flere typer af VIP’er føre de studerende til eksamen. Det betyder for eksempel, at postdocs nu kan undervise og eksaminere i et mindre omfang under forudsætning af, at institutlederen godkender det og udpeger en pædagogisk vejleder.

Institutterne har haft svært ved at finde nok eksaminatorer til Healths forskellige uddannelser på grund af hovedområdets restriktive politik for, hvem der må eksaminere på Health. Derfor har dekanen nu revideret retningslinjerne.

Vi vil stadig stille høje krav til kvaliteten

Der vil fortsat være skrappe krav til både undervisere og eksaminatorer på Health. De studerende skal modtage forskningsbaseret undervisning. Undervisere og eksaminatorer skal være opdaterede på deres pædagogiske og didaktiske kompetencer. Og kravene til kvaliteten af undervisningen er høje.

”Det reviderede regelsæt fastholder hovedområdets høje kvalitetsstandard på området. Samtidig giver denne udvidelse af kredsen af undervisere og eksaminatorer bedre muligheder for at matche vores mangefacetterede undervisnings- og eksamenssituation,” siger prodekan for uddannelse Berit Eika.

”Det er institutlederens ansvar, at undervisere og eksaminatorer er fagligt opdaterede. Og det er vigtigt, at vi på Health fortsat kan dokumentere, at vi leverer forskningsbaseret undervisning. Det gælder ikke mindst i forhold til den kommende institutionsakkreditering,” siger Berit Eika.

Læs mere om de nye retningslinjer i notatet ”Hvem må undervise og eksaminere på Health?” (pdf) og find mere information til undervisere og eksaminatorer på Healths interne hjemmeside.

Administrativt, Ph.d.-studerende, Health, Administrativt, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder