Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Flot fremgang i virksomheders tilfredshed med AU-samarbejde

Der er en markant fremgang i tilfredsheden med det samarbejde, som virksomheder har med Aarhus Universitet. Samtidig er AU det universitet, som har næstflest samarbejdsaftaler med virksomheder, kun overgået af DTU.

23.02.2018 | Sys Christina Vestergaard

Figur fra DI's rapport "Danmark tilbage på vidensporet IV", februar 2018, s. 25

Det viser en ny måling, som DI netop har offentliggjort i rapporten ”Danmark tilbage på vidensporet IV”. 81 procent af de adspurgte virksomheder udtrykker tilfredshed med samarbejdet med AU. I en tilsvarende måling fra 2014 lå AU på ca. 64 procent.

Resultatet placerer AU på en delt tredjeplads sammen med DTU, efter AAU og SDU. 

Fremgangen skal ses i lyset af, at Aarhus Universitet de senere år har intensiveret arbejdet med at udvikle samarbejdet med virksomheder og offentlige institutioner, både hvad angår studerende og forskning.

DI udgav tidligere på ugen rapporten ”Danmark tilbage på vidensporet IV”. I den fremgår det bl.a., at 81 procent af de adspurgte virksomheder tilkendegiver, at de er positive eller meget positive i forhold til at samarbejde med Aarhus Universitet.

”Danmark tilbage på vidensporet IV” er en undersøgelse af de forhold og overvejelser, der ligger til grund for, at virksomheder investerer i forskning og udvikling (FoU) i henholdsvis Danmark eller udlandet. 300 forskningsintensive virksomheder i Danmark har deltaget i DI’s spørgeskemaundersøgelse, og virksomhederne tegner sig for ca. halvdelen af erhvervslivets samlede FoU-investeringer.  

Samarbejde, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Universitetsledelsens Stab