Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Flot fremmøde til Open Day for kommende internationale full degree-studerende

Fredag d. 20. februar afholdt AU for første gang et åbent hus-arrangement, Open Day, direkte henvendt til kommende internationale full degree-studerende. Full degree-studerende er internationale studerende, der ønsker at læse en af AU’s godt 70 forskellige engelsksprogede bachelor- eller kandidatuddannelser.

25.02.2015 | Mette Helm

Ca. 90 potentielle full degree-studerende mødte op med familie og venner til et program, der bød på generel information om Danmark og Aarhus, studieinformation om de engelsksprogede programmer på AU, vejledning om optagelse, oplæg ved nuværende internationale AU-studerende, campus-tour og selvfølgelig sandwich og sodavand.  

I alt 23 forskellige nationaliteter var repræsenteret på dagen, mange var fra vores nabolande som Tyskland, Norge, Sverige og Island, men også studerende fra lande som Bulgarien, Rumænien, Ungarn, de baltiske lande, England, Canada og USA havde fundet vej til Aarhus Universitet.

”Når man skal investere i en uddannelse i et land langt væk hjemmefra, er det meget vigtigt ved selvsyn at opleve og se det sted, hvor man måske skal tilbringe de næste to år af sit liv”, udtrykte en ung kvinde, der var taget helt fra Canada til Open Day.

Open Day tiltrak i alt ca. 150 gæster, og det betragtes som en stor succes af planlægningsgruppen bag dagen.

”Selvom vi havde modtaget mange forhåndstilmeldinger, var vi usikre på, hvor mange der rent faktisk ville møde op på dagen – de har jo lidt længere end de studerende, der plejer at komme til de danske arrangementer som Kandidatdag og U-days, så vi er virkelig positivt overraskede og helt sikre på, at der er et behov for et arrangement af denne type fremadrettet”, udtaler Lonni Klitgaard fra Event og Kommunikationsstøtte, Forskning og eksterne relationer.

Hun har i samarbejde med kolleger fra International Uddannelse og fra de administrative centre på fakulteterne arrangeret dagen som en udløber af det arbejde, der foregår i arbejdsgruppen til rekruttering af internationale studerende.

Nærmere information om rekruttering af internationale studerende og afholdelse af Open Day, kan fås ved henvendelse ti Lonni Klitgaard på lokl@au.dk

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Studier, Studier