Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Folkemødet 2017

Folkemødet 2017 afholdes fra den 15. til den 18. juni i Allinge på Bornholm. Igen i år deltager Center for Sundhedssamarbejde med flere aktiviteter bl.a. to debatter med fokus på demens og det moderne familieliv.

07.06.2017 | Philip Bøgelund Selmann

Center for Sundhedssamarbejde ved Aarhus Universitet vil igen i år være at finde på Bornholm, når det årlige Folkemøde starter den 15. juni. Her har centeret været med til at arrangere flere aktiviteter, som blandt andet tæller to debatter. Derudover vil vores direktør Carsten Obel medvirke i andre events på øen, og vi samarbejder med studenterorganisationen iNHEALTH, der iværksætter forskellige events.

 

Går du nøgen i svømmehallen? (Torsdag kl. 16.15 – 17.15)
… Sandsynligvis ikke, men det kan ske for mennesker med en demenssygdom. I samarbejde med Aarhus Kommune står Center for Sundhedssamarbejde for en debat om demens i Røgeriets Eventtelt torsdag den 15. juni. Politikere, forskere og fagfolk er inviteret med det formål at skabe debat om demens og bringe viden i spil. Debatten tager blandt andet fat på forebyggelse af demens, hvordan det gode liv med demens ser ud, og om et demensvenligt samfund er utopi.

Debattører:

  • Rikke Gregersen, demensforsker fra VIA
  • Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune
  • Gundhild Waldemar, professor i neurologi og centerleder, Nationalt Videnscenter for Demens
  • Nis Peter Nissen, direktør i Alzheimerforeningen
  • Vibeke Drevsen Bach, demenskonsulent og indehaver af Energy2work

 

Læs mere om arrangementet her:

kalender.brk.dk/event/user-view/22186;jsessionid=6A6857FB69B6577B55E63A11406785FE

 

Familielivet – udtværede makrelmadder og andre udfordringer (torsdag kl. 16.30 – 17.30)
Debatten afholdes i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning og sætter fokus på de vilkår og udfordringer, der præger den moderne familie anno 2017. Radioværterne Anders Stegger og David Mandel leder en række fagfolk, politikere og forskere igennem debatten, der diskuterer de kritiske faser for en nystiftet familie. De kommer også ind på, hvordan den moderne familie kan håndtere hverdagens udfordringer og konflikter, og hvor grænsen egentlig går for, hvor meget samfundet skal blande sig i, hvordan vi hver især strukturerer og lever vores familieliv. Debatten finder sted i Folkeoplysningens telt på Cirkuspladsen torsdag den 14. juni.

Debattører:

  • Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykologforening
  • Troels Ravn (S), formand for Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg.
  • Majbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening
  • Anja Marschall, adjunkt på Metropol
  • Karen Lumholt, medstifter af Familiepolitisk Netværk
  • Henrik Vinther Olesen, kommunikationschef, Børn og Unge i Aarhus Kommune

 

Læs mere om arrangementet her:

kalender.brk.dk/event/user-view/22214;jsessionid=37655B62E7AF9A4D71187C4B779388E9

 

iNHEALTH på Folkemødet
Center for Sundhedssamarbejde samarbejder også med studenterorganisationen iNHEALTH på årets Folkemøde på Bornholm. iNHEALTH vil stå for aktiviteter, hvor Folkemødets deltagere får muligheden for at stifte bekendtskab med nye perspektiver på folkesundhed samt at blive udfordret på deres viden herom. iNHEALTH er en studenterorganisation, der har til formål at styrke den faglige profil på Folkesundhedsvidenskab samt bygge bro mellem de studerende og erhvervslivet.

iNHEALTH’erne kan træffes foran Det Fælles Sundhedstelt og deres aktiviteter på Folkemødet vil hovedsageligt fokusere på sundhedsdata, der er et fælles tema for mange events på Folkemødet 2017. Sundhedsdata er et bredt begreb, der rummer alt fra helbredsoplysninger, der registreres i den daglige behandling og pleje af patienter i det danske sundhedsvæsen til skridttællere, søvnmålere og fitnessure. iNHEALTH undersøger derfor holdninger til sundhedsdata generelt blandt Folkemødets deltagere for at bidrage til en fagligt relevant diskussion af, hvordan sundhedsdata anvendes i et folkesundhedsperspektiv.

 

iNHEALTH deltager desuden i:

  • Debat: Hvad er trivsel, og hvor kommer den fra når man er ung? Arrangeret af Sund By Netværket og Komiteen for Sundhedsoplysning. @ Det Fælles Sundhedstelt, lørdag d. 17. juni fra 15.30-16.00
  • Arlas debat om, hvad der motiverer danskerne til sundhed. @ Høiers Iscafe, fredag d. 16. juni fra 15.15-16.00

 

Carsten Obels aktiviteter på Folkemødet 2017:

Torsdag den 15. juni 2017:

  • Debat: Glansbilleder og robusthed – psykisk mistrivsel blandt unge. @ Vinkelstræde 7, kl. 15.15 – 16.00.
  • Debat: Går du nøgen i svømmehallen? @ Røgerigets Eventtelt 1, kl. 16.15 -17.15

 

Fredag den 16. juni 2017:

  • Netværksarrangement hos Arla om sundhed, influencers og hvad der motiverer os til at leve sundt @ Hotel Allinge kl. 10 – 11.30
  • Debat: Strategi for hygiejne – bedre forebyggelse i Danmark. @ Det Fælles Sundhedstelt kl. 11.15 – 12.00. 

 


Kontakt

Josefine Dalsgaard
Projektmedarbejder ved Center for Sundhedssamarbejde
E-mail:josefine.dalsgaard@au.dk

Arrangement, Samfund og politik, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Samarbejde, Sundhed og sygdom, Susa, Susa, Uddannelse