Aarhus Universitets Forskningsfond inviterer den 31. august hele byen op på det tidligere kommunehospital, som snart omdannes til Universitetsbyen. Fonden har i 75 år støttet forskningen ved Aarhus Universitet, hvilket fejres med foredrag, vandringer i det gamle hospital samt live koncerter med bl.a. det danske stjerneskud, Hjalmer.
28.06.2019 |
I år runder Aarhus Universitets Forskningsfond 75 år med støtte til forskningen ved Aarhus Universitet, og det skal fejres. Derfor inviterer de i samarbejde med Alexandra Instituttet, Folkeuniversitetet og Culture Works alle byens borgere til en kæmpe byfest ved det tidligere kommunehospital, der fra 2019 omdannes til Universitetsbyen.
”Forskning og innovation er to af de vigtigste elementer, vi har, når vi skal løse samfundets udfordringer. Derfor vil vi gerne inddrage borgerne og hylde og fejre vores jubilæum i fællesskab med dem,” siger adm. direktør i Aarhus Universitets Forskningsfond, Jørgen Lang.
Jubilæumsbyfestens program er bygget op efter tre kategorier, der alle sammen formidler forskning: udforsk, opdag og oplev. Udforskningen står Folkeuniversitetet for gennem et dagsprogram fyldt med spændende foredrag fra forskellige forskere.
Opdagelserne peger både bagud med vandringer i blandt andet de gamle hospitalskældre og fremad med et kig på den nye universitetsby, set i en augmented reality-simulator. Oplevelserne består bl.a. af en masse live koncerter, hvor det største navn på scenen er det danske stjerneskud Hjalmer, der er fløjet direkte ind på radiostationernes toplister og i danskernes hjerter.
Det har været essentielt netop at sammensætte et program, der kobler forskning med et festligt lag, forklarer Jørgen Lang. ”Forskning har et helt grundlæggende element af nysgerrighed, og derfor skal borgerne have mulighed for at gå på opdagelse i forskning til byfesten.”
Der vil være mulighed for at spise frokost til overkommelige penge hos de mange madaktører, der deltager i jubilæumsbyfesten, ligesom det heller ikke bliver en udfordring at få slukket tørsten.
Programmet opdateres løbende, og der kommer stadig flere elementer til.