Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Foredrag om akut kræft på Moesgaard

Kræftceller spredes ikke fra person til person; men det gør tal, fortællinger og nyheder om kræft. Hvad gør en sygdomsopfattelse epidemisk, når selve sygdommen ikke er det? Det forklarer lektor Marie Louise Tørring.

05.04.2017 | Marlene Lauridsen

Foto: www.moesgaardmuseum.dk

Foto: www.moesgaardmuseum.dk

Dato ons 10 maj
Tid 13:00 16:00
Sted Moesgaard Museum

I 2007 blev kræft pludselig en sygdom, man skulle handle ”omgående” på – både personligt, medicinsk og politisk. Dette foredrag har fokus på, hvad der gjorde det muligt at nytænke kræft som akut sygdom i Danmark i nullerne. 

Lektor Marie Louise Tørring forklarer dette ved at pege på fire centrale tendenser i tiden: Den øgede produktion af kræfttal; spredning af patientfortællinger; ændringer i levealder og befolkningssammensætning; samt socioøkonomiske og kulturelle fænomener som bobleøkonomi og frygtpolitik.

Kom og hør om, hvordan det unikke samspil mellem disse tendenser skabte en accelereret forandring i måden, vi opfatter og reagerer på kræft i Danmark. Og vær med til at diskutere, hvad tendenserne siger om den tid, vi lever i.


Lidt om det praktiske

Lektor Marie Louise Tørring er tidligere CaP ansat, og hun har fortsat sit akademiske arbejde ved Institut for Kultur og Samfund, Afdeling for Antropologi, som er placeret på Moesgaard. 

CaP har arrangeret en eftermiddag på Moesgaard, hvor Marie Louise vil give sit oplæg om akut kræft som social smitte. Derefter er der rundvisninger i den permanente etnografiske udstilling ”De døde lever”. Og så slutter vi af med kaffe og kage på det gamle Moesgaard, også kaldet ”gården”. Alle ansatte på CaP og Sektion for Almen Medicin på Aarhus Universitet er inviteret.


 

 

Forskning, Videnskabelig medarbejder, CAP, CAP, FEAP, FEAP