Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Formidler din kollega forskning, så det fænger?

Nu har du muligheden for at indstille en kollega til Forskningskommunikationsprisen 2017. Prisen bliver uddelt af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

04.10.2016 | Helle Horskjær

Sidste års vinder af prisen, Lars Østergaard. Foto: AU Foto

Sidste års vinder af prisen, Lars Østergaard. Foto: AU Foto

Arbejder du sammen med en solid forskningsformidler, så kan du nu indstille vedkommende til Forskningskommunikationsprisen 2017.

Prisen bliver uddelt i forbindelse med åbningen af Forskningens Døgn i april 2017. Med prisen følger 100.000 kroner.

Formålet med prisen er ifølge ministeriet at hædre forskere, der gør en særlig indsats for at kommunikere deres forskning til en bredere offentlighed. Prisen skal således skabe større opmærksomhed om og anerkende den gode videnskabsformidling, gerne præsenteret gennem nye kommunikationskanaler og -former. Prisen skal samtidig bidrage til at skabe debat om forskning og forskningens betydning for vores samfund og hverdag.

Prismodtageren kan være en anerkendt forsker såvel som en gruppe af anerkendte forskere. Sidste år gik prisen til Lars Østergaard, professor og ledende overlæge på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han fik prisen for sin evne til at formidle sin forskning om infektionssygdomme som meningitis og HIV til offentligheden på en levende og vedkommende måde. 

Alle kan indstille kandidater, men indstilling kan kun ske med kandidatens accept.

Fristen for indstillinger er den 1. november 2016 kl. 12.00.

Læs mere om Forskningsformidlingsprisen på ministeriets hjemmeside 

 

 

Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Biomedicin, Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed, Institut for Klinisk Medicin, Institut for Odontologi, Institut for Retsmedicin, Health