Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Fornem pris til ung Horsens-forsker

Læge og ph.d.-studerende Mikkel Tøttrup har netop vundet foredragskonkurrencen ved årsmødet i Dansk Ortopædkirurgisk Selskab. Forskningsstudiet blev valgt som det bedste af 195 studier.

03.11.2014 | Mette Vestergaard Rasmussen

Mikkel Tøttrup har netop vundet foredragskonkurrencen ved årsmødet i Dansk Ortopædkirurgisk Selskab.

Mikkel Tøttrup har netop vundet foredragskonkurrencen ved årsmødet i Dansk Ortopædkirurgisk Selskab.

Prisen gives en gang om året ud fra en samlet vurdering af forskningsstudiets videnskabelige indhold og en præsentation af studiet. Deltagerne på årsmødet stemmer om den endelige vinder.

"Jeg er meget stolt og taknemmelig over at få prisen, ikke mindst fordi det er vores dygtige kolleger, som har stemt på forskningsprojektet," siger Mikkel Tøttrup, som er ph.d.-studerende ved Ortopædkirurgisk Afdeling på Hospitalsenheden Horsens og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitetshospital.

Sammen med en række andre forskere har han undersøgt effekten af et antibakterielt middel i knoglevæv, når det indgives over længere tid sammenlignet med, når midlet udelukkende gives over en kort periode men i samme dosis.

Studiet forventes at få stor betydning for patienter, som fremover skal have foretaget et ortopædkirurgisk indgreb, og kommer til at indgå i den ph.d.-afhandling, som Mikkel Tøttrup arbejder på at færdiggøre til foråret 2015.

"Jeg vil gerne kvittere for den fantastiske opbakning, jeg har fået fra Ortopædkirurgisk Afdeling og hospitalsledelsen i Horsens til at gennemføre vores forskningsstudier. På et regionshospital behandler personalet rigtig mange patienter, men alligevel er der stor opbakning til også at gå i dybden med et forskningsprojekt og til at afprøve nye metoder og teknikker," forklarer Mikkel Tøttrup.

Ny viden om knogleinfektioner

Den kommende ph.d.-afhandling vil give ny og afgørende viden om, hvordan det antibakterielle middel kan bruges mest effekt til at forebygge og behandle knogle- og proteseinfektioner. Bl.a. har forskergruppen udviklet mikrodialyse-teknikken, så koncentrationen af antibiotika nu kan måles i knoglevævet.

"Vi kan nu placere et lille kateter i knoglen under operationen og efterfølgende måle koncentrationen af antibiotika. Det er en meget skånsom teknik for patienterne," forklarer Mikkel Tøttrup.

Ortopædkirurgisk Afdeling ved Hospitalsenheden Horsens var repræsenteret med seks forskningsstudier ved finalen i foredragskonkurrencen, hvor førstepræmien var på 5.000 kr.

Afdelingen har pt. fem ph.d.-studerende, hvoraf to er ved at afslutte deres projekter, og to lige har begyndt deres forskningsstudier.

Yderligere oplysninger

Mikkel Tøttrup
Læge og ph.d.-studerende
Telefon: 6170 427
mikktoet@rm.dk

Forskning, Ph.d.-studerende, Health, Health, Videnskabelig medarbejder