Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Forsker får hædersgave for forskning i brystkræft

Birgitte Vrou Offersen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital får hædersgave på 100.000 kroner fra William Nielsens Fond. Anerkendelsen får hun for sin indsats inden for brystkræftforskning.

03.12.2014 | Sabina Bjerre Hansen

William Nielsens Fond har netop belønnet Birgitte Vrou Offersen for hendes forskning i strålebehandling af brystkræft.

William Nielsens Fond har netop belønnet Birgitte Vrou Offersen for hendes forskning i strålebehandling af brystkræft.

Birgitte Vrou Offersen forsker i strålebehandling af brystkræft. Hun forsker dels i anti-tumor effekt og dels i bivirkninger. Hendes indsats bliver nu belønnet med en hædersgave på 100.000 kroner fra William Nielsens Fond.

Birgitte Vrou Offersen er overlæge, ph.d. og klinisk lektor på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og Onkologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital. Hun arbejder til daglig med efterbehandling af brystkræftpatienter. 

Forskning gavner næsten alle brystkræftpatienter

Cirka 95 % af alle nyopererede brystkræftpatienter har behov for strålebehandling som led i deres efterbehandling, og det er denne patientgruppe, Birgitte Vrou Offersens forskning koncentrerer sig om.

”Hovedformålet med min forskning er at sikre en optimal og kvalitetssikret strålebehandling til alle brystkræftopererede patienter i Danmark. Det vigtigt for mig, at den behandling, vi tilbyder de nyopererede brystkræftpatienter, er på højeste internationale niveau,” fortæller Birgitte Vrou Offersen.

Hun har skrevet og er hovedinvestigator på to aktive randomiserede studier. Lige nu venter hun på videnskabsetisk godkendelse af det næste randomiserede studie, som forventes at starte i februar 2015 i alle landets stråleafdelinger og i flere udenlandske afdelinger.

Birgitte Vrou Offersen underviser desuden på tre internationale kurser om bryststrålebehandling og har været med til at udvikle europæiske retningslinjer for definition af de lymfeknudeområder, som skal have strålebehandling ved lymfeknudepositiv brystkræft.

Anerkendelse øger motivationen

”Jeg er meget glad for prisen, som er med til at motivere mig for yderligere forskning i en travl hverdag. Jeg ser det som en stor ære og påskønnelse, og jeg tager det som udtryk for, at andre også synes, at det er fornuftigt, det jeg gør,” siger Birgitte Vrou Offersen.

Birgitte Vrou Offersen blev færdiguddannet læge i Aarhus i 1995, og i 2002 fik hun sin ph.d.-grad samme sted. Hun blev ansat som klinisk lektor i 2011.

Birgitte Vrou Offersen er født den 9. maj 1968 i Over Fussing ved Randers.

Yderligere oplysninger

Overlæge, ph.d. og klinisk lektor Birgitte Vrou Offersen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Onkologisk afdeling
Direkte telefon: 7846 2547
birgoffe@rm.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe, Health, Offentligheden/Pressen, Health