Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Forsker i blodpropper modtager millionbevilling

Nina Kerting Iversen fra Aarhus Universitet forsker i blodpropper i hjernen. Hendes forskning har netop udmærket hende til en bevilling på 2.912.255 kroner fra Det Frie Forskningsråd. Bevillingen skal støtte hende i den videre forskning i blodpropper i hjernen.

05.11.2013 | Anders Corydon Frederiksen

Bevillingsmodtager Nina Kerting Iversen, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin, Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab (CFIN).

Bevillingsmodtager Nina Kerting Iversen, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin, Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab (CFIN).

Blodpropper i hjernen er en af de hyppigste dødsårsager i den vestlige verden. Nina Kerting Iversen fra Aarhus Universitet vil forsøge at få en bedre forståelse af blodpropper i hjernen, så patienter i fremtiden kan få en bedre behandling. Og den forskning har Det Frie Forskningsråd valgt at støtte med 2.912.255 kroner.

Blodpropper opstår oftest i et forkalket hjernekar og gør, at blodforsyningen til hjernen øjeblikkelig bliver stærkt reduceret. Forsyningen af ilt og glukose til det omkringliggende hjernevæv bliver således begrænset. Og selvom blodforsyningen bliver oprettet igen, fortsætter det væv, der ligger omkring, ofte med at blive ødelagt.

”Gennem min forskning undersøger jeg, hvordan forstyrrelser i de mindste blodkar har betydning for, hvordan ilt bliver transporteret til det omkringliggende væv. Disse forstyrrelser menes at medvirke til, at vævet efter en blodprop bliver ved med at gå til grunde. Og det håber jeg at kunne klarlægge,” forklarer Nina Kerting Iversen.

Beløbet på 2.912.255 kroner er bevilliget af Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom til Individuelle postdoc-stipendier. Projektets titel er: Acute cerebral ischemia and reperfusion injury: the role of capillary transit time heterogeneity.

Nina Kerting Iversen har en kandidatgrad fra 2008 i Biologi og Zoofysiologi fra Aarhus Universitet og en ph.d.-grad fra 2012 i Nanovidenskab fra Aarhus Universitet, iNANO.

Hun er født den 20. august 1981 i Randers. 

Yderligere oplysninger

Adjunkt Nina Kerting Iversen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin, Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab
Direkte telefon: 7846 9945
nkiversen@cfin.dk

Navnenyt, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin, Health