Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Forskeruddannelsen går nye veje i jagten på ph.d.-talenter

Én workshopdag, 16 fuldt finansierede ph.d.-stipendier og op til 32 topmotiverede kandidater. Det er opskriften på en helt ny tilgang til ph.d.-rekruttering, som Forskeruddannelsen på Health afprøver over de næste to år.

29.10.2018 | Simon Byrial Fischel

I et toårigt pilotprojekt skal Forskeruddannelsen på Health afprøve en helt ny tilgang til ph.d.-rekruttering. Foto: Ida Jensen, AU Foto.

Forskeruddannelsen på Health afholder for allerførste gang Recruitment Day den 14. november 2018, og målet er at tiltrække nye begavede ph.d.-studerende fra ind- og udland til fakultetet. Recruitment Day er et pilotprojekt, der afprøves ved Ph.d.-skolen på Health i 2018 og 2019, som blandt andet skal give institutterne bedre mulighed for at prioritere, hvilke faglige og strategiske områder, de ønsker at styrke.

Healths institutter har derfor fået chancen for at udpege, hvilke projekter de 16 fuldt finansierede ph.d.-stipendier skal tilknyttes. Ph.d.-stillingerne er opslået åbent via internationale annoncer, så interesserede kandidater har kunnet søge om at komme i betragtning til ét eller flere af projekterne.

Til hvert af stipendierne er tilknyttet en hovedvejleder, som har formuleret projektbeskrivelsen. Hovedvejlederne har sammen med Ph.d.-skolen nøje udvalgt de to bedste kandidater til hvert projekt, som alle er inviteret til den store workshopdag, hvor projekter og kandidater skal matches. Her skal hovedvejlederne fremlægge de 16 projektforslag, og kandidaterne lave en præsentation af deres faglige styrker, motivation og løsningsforslag til projektet.

”Vi håber på, at muligheden for at komme til workshoppen i Aarhus, møde sin potentielle hovedvejleder og få en grunddig præsentation af projektet, gør det mere attraktivt for udenlandske kandidater at søge,” siger Damian A. Hertoft Goldberg, konstitueret funktionschef på Health Forskeruddannelsen.

”Vi er enormt spændte på at se, hvad den nye rekrutteringsmodel kaster af sig. Lige nu er fokus selvfølgelig på at få workshopdagen til at glide rent logistisk, da vi skal have afviklet 16 gode projektpræsentationer og samtidig sørge for, at kandidaterne og hovedvejlederne også får tid til at tale sammen. Først når workshoppen er afviklet, har vi en indikation af, om modellen virker efter hensigten,” afslutter han.

I starten af december forventer man at være klar til at tilbyde ph.d.-stipendier til de 16 bedste kandidater, som kan påbegynde deres forskning inden for de efterfølgende seks måneder.

Læs mere om Recruitment Day 2018

Kontakt
Konstitueret funktionschef Damian A. Hertoft Goldberg
Administrationscenter Health - HE Forskeruddannelsen
Katrinebjergvej 89 F, bygning 5132, 145
Mail: damian@au.dk
Telefon: +45 93 50 89 10

Talentudvikling, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Politik og strategi, Forskning, Ph.d.-studerende, Graduate School of Health, Administrativt