Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Forskning er også for studerende

Aarhus Universitet er i starten af september vært for Nordens største kongres i infektionssygdomme. I modsætning til traditionelle medicinske kongresser er deltagerne ikke kun forskere, men også udvalgte studerende.

20.08.2013 | Lotte Fisker Jørgensen

Den 5. september 2013 åbner Uddannelsesminister Morten Østergaard den årlige Nordic Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases-kongres, som denne gang foregår i Aarhus. Kongressen adskiller sig fra de foregående på flere punkter. Ikke alene er der i år oprettet et særligt forskningsspor henvendt til sygeplejersker, der forsker i og arbejder med infektionssygdomme. 25 aarhusianske medicinstuderende har også fået mulighed for at deltage:

”Kongresser som denne er typisk lukket land for studerende, men vi synes, at det er uhyre vigtigt, at de studerende allerede under studiet får en fornemmelse af, hvad det vil sige at være forsker. Ved at deltage i en kongres som denne, hvor forskerne repræsenterer deres resultater for internationale forskerkolleger, får de et andet indblik i forskerlivet, end de ellers får mulighed for under studiet,” siger klinisk lektor og læge Christian Wejse, der er en af arrangørerne.

Han glæder sig derfor over, at dekan Allan Flyvbjerg har sponsoreret billetterne og dermed givet de studerende mulighed for at deltage.

Forsker-dating med muligheder

På programmer er også et særligt punkt til de studerende:

”På kongressen vil der være en speed-dating-session, hvor forskere og studerende med interesse for at indgå i forskningsprojekter kan komme i kontakt med hinanden. På den måde håber vi, at kongressen ikke blot motiverer de studerende til en fremtidig forskerkarriere, men også til at kaste sig ud i konkrete projekter allerede under studiet,” siger Christian Wejse.

Kongressen, der i år afholdes for 30. gang, foregår fra den 5.-8. september 2013. Ca. 300 forskere er tilmeldt kongressen.

Læs mere

Se program og læs mere om kongressen.

Yderligere oplysninger

Lektor og læge Christian Wejse
Aarhus Universitet og
Aarhus Universitetshosptial, Infektionsmedicinsk Afdeling
Direkte telefon: 2012 4958
wejse@dadlnet.dk

Health, Arrangement, Health, Forskningsårsstuderende, Ph.d.-studerende, Studerende, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder