Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Forskning i lunge-blodpropper får støtte fra Laerdal Fonden

Læge Mads Dam Lyhne modtager 250.000 NOK til forskning i blodpropper i lungerne.

19.06.2017 | Henriette Stevnhøj

Læge Mads Dam Lyhne skal via en grisemodel undersøge hjertesvigt hos patienter med blodprop i lungen.

En blodprop i lungerne er en livstruende tilstand, som kræver effektiv behandling her og nu. Netop fordi situationen er akut, og fokus er på at redde liv, er det vanskeligt at lave forskning på patienterne og finde den mest optimale behandling. En bevilling på en kvart million kroner fra den norske Laerdal Fonden kan bidrage til at ændre på det. Modtager er Mads Dam Lyhne, læge og ph.d.-studerende fra efteråret 2017, som sammen med læge, ph.d.-studerende Jacob Schultz, skal teste forskellige behandlingsmuligheder på en såkaldt grisemodel. Modellen kan afspejle den akutte tilstand i et realistisk setup. Mads Dam Lyhne skal primært undersøge, hvordan man bedst understøtter højre hjertehalvdel. Det er svigt i denne, som koster livet hos disse kritiske patienter.

Forskningsprojektet finder sted på Institut for Klinisk Medicin og Hjertemedicinsk Afdeling, hvor Mads Dam Lyhne begynder i sit ph.d.-forløb.

Kontakt

Læge Mads Dam Lyhne
Mail: mads.dam.vildbrad@gmail.com
M: 20 45 04 86

Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Ph.d.-studerende, Health, Videnskabelig medarbejder