Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Forskningsbevilling gavner landets bedste kvindelige atleter

Hvordan påvirker menstruationscyklus og kvindelige kønshormoner unge kvindelige atleters evne til at præstere? Det vil lektor Mette Hansen fra Aarhus Universitet søge svaret på i et nyt Team Danmark-støttet forskningsprojekt.

19.01.2018 | Sabina Bjerre Hansen

Lektor Mette Hansen kan med ny bevilling finde svar på, om fx indtagelse af p-piller påvirker kvindelige atleters præstationsevne. Foto: Erik Zappon.

Lektor Mette Hansen kan med ny bevilling finde svar på, om fx indtagelse af p-piller påvirker kvindelige atleters præstationsevne. Foto: Erik Zappon.

Lektor Mette Hansen fra Institut for Folkesundhed har fået en bevilling på 400.000 kr. fra Team Danmark til sin forskning i kvindelige kønshormoners påvirkning af kropssammensætning og præstationsevne. Hun tager udgangspunkt i de problematikker, som unge kvindelige atleter møder i hverdagen, når hun i det nye projekt bl.a. skal undersøge, om brug af p-piller påvirker responset på styrketræning, og om der er variation i præstationsevnen i løbet af menstruationscyklus.

Det videnskabelige formål med Mette Hansens forskning er at afdække kvindelige kønshormoners betydning for skeletmuskulaturen. De nye studier tilføjer en ekstra dimension, da de også sigter mod at indhente viden til gavn for nogle af landets bedste kvindelige atleter.

Kontakt

Lektor og ph.d. Mette Hansen
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mobil: 51 66 65 51
Mail: mhan@ph.au.dk

 

Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Institut for Folkesundhed, Health, Navnenyt, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder