Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Forskningsformidlingspris og pædagogisk hæderpris 2019

Chefkonsulent Jens Dybkjær Holbech, Science and Technology, og professor Torben Bæk Hansen, Health, modtager Aarhus Universitets Jubilæumsfonds priser 2019

13.09.2019 | Ida Hammerich Nielson

Chefkonsulent Jens Dybkjær Holbech, Science and Technology, og professor Torben Bæk Hansen, Health, modtager Aarhus Universitets Jubilæumsfonds priser 2019. Foto: Lars Kruse og Anders Trærup

Traditionen tro uddeler Aarhus Universitets Jubilæumsfond sine to priser i forbindelse med universitetets årsfest.

Chefkonsulent Jens Holbech, Science and Technology, modtager Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Forskningsformidlingspris 2019. Jens Holbech er kendt som arrangør af de meget populære Offentlige foredrag i Naturvidenskab, som samler unge og ældre i hele Danmark, på Færøerne, i Grønland og Sydslesvig.

I indstillingen til prisen hedder det:

”Succesen bag foredragene kan uden tvivl tilskrives Jens Holbech, der med en enorm ildhu, omhu, energi og initiativrigdom har udviklet og til stadighed videreudvikler på konceptet. Som følge af Jens Holbechs venlige insisteren på optimering af foredragsholdernes leverede produkt og hans aldrig svigtende blik for kvalitet tilrettelægges foredragene altid på et højt fagligt og formidlingsmæssigt niveau.”

Læs portræt af Jens Holbech

Professor Torben Bæk Hansen, Health, modtager Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Pædagogiske Hæderpris 2019.

Torben Bæk Andersen har arbejdet med udvikling af undervisning og pædagogisk metode i mere end tyve år og har selv bedrevet videnskab inden for det medicinsk-pædagogiske område. Og det er samtidig med, at han er en kapacitet inden for sit eget felt – ortopædkirurgien – både i klinikken og i forskningen. 

”Jeg er optaget af, hvordan man gør dygtige medicinstuderende til dygtige læger. Vores studerende er gode til at lære. Det er de dygtigste fra gymnasierne, vi får ind på medicinstudiet. Så på den måde har vi det bedst tænkelige udgangspunkt. Men vi skal lære dem at omsætte deres faglige indsigt til handling og formidle deres viden til andre faggrupper og til patienterne,” siger Torben Bæk Hansen.

Læs portræt af Torben Bæk Hansen

Bevillinger og priser, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Forskning, Ekstern målgruppe