Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Forslag om at samle de tandfaglige uddannelser ved AU

Aarhus Universitet har mulighed for at udvikle det stærke faglige miljø ved de tandfaglige enheder ved at lægge Institut for Odontologi og SKT sammen. Dekanen inviterer nu medarbejderne til høring om forslaget.

19.05.2015 | Henriette Stevnhøj

Der er stillet forslag om at samle SKT og Institut for Odontologi under ét tag.

Der er stillet forslag om at samle SKT og Institut for Odontologi i ét institut.

Et samlet institut, som favner de tandfaglige uddannelser og forskning i forebyggelse og behandling af tandsygdomme. Sådan lyder et forslag fra dekan Allan Flyvbjerg til ledere og medarbejdere ved Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Kliniske Tandteknikere (SKT) og Institut for Odontologi.

Forslaget kommer på et tidspunkt, hvor stillingerne som både skoleleder og institutleder er ledige. De vakante stillinger er dog ikke årsagen til forslaget om en fusion, men nærmere anledningen, siger Allan Flyvbjerg.

”Det er naturligt at gøre sig overvejelser om at lægge to så nært beslægtede enheder sammen. Det kan blive et stærkt institut, som fastholder og videreudvikler den faglige slagkraft, som skole og institut har til fælles”, siger Allan Flyvbjerg.

Ifølge dekanen har det stor betydning for overvejelserne, at Institut for Odontologi og SKT traditionelt er tæt forbundne. Ikke alene i fysisk forstand, men også når det gælder undervisning.

”Jeg vil gerne invitere medarbejderne til at overveje, hvilke konkrete muligheder en fusion kan give for forbedret undervisning i det odontologiske teams arbejdsfællesskab og fælles uddannelseselementer. Begge enheder har en meget anvendelsesorienteret og erhvervsrettet profil, og jeg tror, der er et stort udviklingspotentiale", siger Allan Flyvbjerg.

Selv om SKT og Institut for Odontologi har tandfagligheden til fælles, er der tale om to forskellige enheder med værdifulde fagmiljøer, som skal bevares og styrkes ved en eventuel fusion. Derfor er medarbejdernes bidrag i høringsfasen vigtig:

”Ved en eventuel sammenlægning vil der være mange opmærksomhedspunkter. Vi vil skabe en god og inddragende proces med en høringsfase, som begynder i dag", siger Allan Flyvbjerg.

Høringsfasen løber indtil 9. juni, og høringssvarene vil sammen med forslaget blive forelagt Aarhus Universitets bestyrelse til drøftelse og beslutning den 17. juni 2015.

 

Proces frem mod 17. juni

  • Orientering af de to LSU´er 19. maj.
  • Informationsmøde for medarbejdere 19. maj.
  • Bred invitation til alle medarbejdere om at deltage i høringsproces, som begynder 19. maj.
  • Høring i alle høringsorganer samt mulighed for at alle ansatte kan bidrage med overvejelser om de fordele og ulemper, der kan være ved en sammenlægning af de to enheder.
  • Høringssvar sendes til: Skt.odont.hoering@au.dk
  • Deadline for høringssvar 9. juni, hvorefter høringssvar vil blive offentliggjort på de to enheders medarbejdersider.
  • Bestyrelsesmøde 17. juni, hvor der træffes en beslutning

 

Efter 17. juni

  • Information om beslutning bliver meldt ud.
  • Procesplan for fremtiden bliver lagt frem.


 

Yderligere information:

Dekan Allan Flyvbjerg
dean.health@au.dk
M: 51 77 95 48

Administrativt, Alle grupper, Institut for Odontologi, Health, Politik og strategi