Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Fra mandag d. 12. februar bliver vejene i Universitetsparken til cykelgader

Aarhus Kommune og AU vil øge sikkerheden for cyklisterne i Universitetsparken. Derfor bliver vejene nu til cykelgader. Bilkørsel er stadig tilladt i parken, men bilisterne skal fremover tilpasse sig cyklisternes hastighed.

08.02.2018 | Marie Lærke Justesen

Grafik: Teknik & Miljø, Aarhus Kommune

På mandag d. 12. februar kl. 9-10 vil Aarhus Kommune sætte de første cykelgadeskilte op i Universitetsparken og samtidig dele kaffe ud i krydset ved Karl Verners Vej. Alle studerende, medarbejdere og gæster i parken er velkomne til at møde op, og der vil være rig mulighed for at få svar på eventuelle spørgsmål til cykelgadekonceptet.

Bilkørsel er stadig tilladt i cykelgaderne, men bilisterne skal fremover indordne sig cyklisterne og tilpasse sig cyklisternes hastighed. Hastighedsbegrænsningen for bilister i en cykelgade er 30 km/t. Biler må gerne parkere i cykelgaderne – dog som hidtil kun i de afmærkede båse.

I Aarhus er blandt andet Mejlgade ligeledes omdannet til cykelgade.

Vejene i Universitetsparken bliver til cykelgader som resultat af en tæt dialog mellem Aarhus Kommune, AU og AU’s Studenterråd. Samarbejdet mellem AU og Aarhus Kommune om at øge trafiksikkerheden ved campus fortsætter fremadrettet. AU’s beredskabskoordinator, Anders Kragh Moestrup, og Studenterrådet er således i dialog med Aarhus Kommune vedrørende trafiksikkerheden i flere kryds i nærheden af campus.

 

Grafik: Teknik & Miljø, Aarhus Kommune


Se også Omnibus: Kommunen vil omdanne vejene i Universitetsparken til cykelgader

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, AU Økonomi og Bygninger, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Ph.d.-studerende, Videnskabelig medarbejder