Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Fra studerende til iværksætter på fuld tid: Aarhus Universitet åbner kontorfællesskab for dimitterede startups

Aarhus Universitets iværksætterhus The Kitchen slår 1. juni dørene op til ”Level 2”, et nyt kontorfællesskab for dimitterede iværksættere, der står på tærsklen til et liv som virksomhedsejere på fuld tid. Her får de gode rammer til at tage det sidste skridt for at klare sig på markedsvilkår. Level 2 er et initiativ, som Aarhus Universitet og FEAS, Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S, står bag.

19.05.2020 | Lonni Klitgaard

Elevaid vises rundt i Level 2 af daglig leder af The Kitchen, Jakob Søndergaard

Målet med Level 2 er at gribe de dimitterede iværksættere fra AU, der i The Kitchen har udviklet en bæredygtig virksomhed. Her kan de i et ambitiøst og professionelt iværksættermiljø i en overgangsfase konsolidere deres startup uden at have store udgifter til f.eks. leje af kontor.

”Med Level 2 kan vi skabe en sømløs overgang fra The Kitchen og i en sårbar overgang sikre, at flere lovende startups forfølger deres projekt i længere tid og herigennem skaber flere startups generelt. Og ikke mindst flere solide startups, der ekspanderer og skaber vækst og arbejdspladser,” udtaler Jakob Søndergaard, daglig leder af The Kitchen.

Stor betydning for dimittender
Elevaid er en af de studenterstartups, hvor folkene bag startup’en dimitterede fra Aarhus Universitet i vinter, og de overvejer at leje et kontor i det nye kontorfællesskab.

”Level 2 er for os en unik mulighed for at være tæt på vigtige ressourcer og netværk, som på dette tidspunkt i vores startupproces betyder enormt meget. Og så er det afgørende for os, at lejemålet har en god pris, for vi er ikke begyndt at tjene penge i vores virksomhed endnu,” fortæller de to nyklækkede cand.scient.pol.’er Anders Winnerskjold og Nikolaj Schlüter, der har stiftet Elevaid.

Elevaid nytænker, hvordan man reducerer frafald på ungdomsuddannelser igennem onlineterapi- og rådgivningsforløb. Elevaid kører i øjeblikket sit første forløb i samarbejde med Viby Gymnasium.

Level 2 styrker iværksættermiljøet på flere fronter i The Kitchen, påpeger Jakob Søndergaard:

”De erfarne iværksættere spiller en nøglerolle for vidensdeling og netværksdannelse i The Kitchen. De har erfaring, viden og forretningsmæssig know-how i forhold til at etablere og drive en startup. De har også et værdifuldt netværk, der gavner næste generation af iværksættere. Til gengæld har de nye iværksættere ofte en hel specifik og specialiseret viden, der også kommer de mere garvede startups til gode. Derfor giver det så god mening at lade de erfarne iværksættere bibeholde tilknytningen til The Kitchen gennem Level 2”.

Level 2 har plads til ca. 30 lovende startups og åbner 1. juni.
The Kitchen følger i øvrigt universitetets genåbningsplan, hvor alle detaljer endnu ikke er på plads.

Henvendelse om leje af kontorplads i Level 2 kan rettes til thekitchen@au.dk

Læs mere om The Kitchen her

Læs mere om FEAS her

Samarbejde, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Forskning, Ekstern målgruppe