Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Fremtidens universitet bygger bro

Erfaringer fra pilotprojektet Center for Sundhedssamarbejde ved Aarhus Universitet 2015-2018

19.01.2018 | Marie Søgaard

Dato tor 15 mar
Tid 09:30 15:00
Sted AIAS bygningen, Høegh-Guldbergs Gade 6B

Center for Sundhedssamarbejde afholder d. 15. marts 2018 konferencen Fremtidens universitet bygger bro.

Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke vores samarbejdspartnere for et inspirerende og konstruktivt samarbejde gennem de forløbne 3 år. Vi håber, at så mange af jer, trods den korte frist, har mulighed for og lyst til at deltage. 
’Fremtidens universitet bygger bro’ er også titlen på en rapport, som præsenteres på dagen og beskriver en række af de erfaringer vi har haft i pilotprojektet Center for Sundhedssamarbejde ved Aarhus Universitet 2015-2018.

Konferencen sætter fokus på behovet for at danske universiteter i fremtiden tænker nyt i forhold til at samarbejde og kommunikere med det omgivende samfund, og herigennem både sikrer udvikling af forskning på et højt internationalt niveau og samtidig bidrager positivt til samfundsudviklingen. Der er både muligheder og udfordringer i samarbejdet mellem forskere, offentlige og private partnere, og det andet fokus for konferencen vil være hvilke konkrete tiltag der skal til for at fremme samarbejdet.  

 

Dagens program vil bestå af flere oplæg fra samarbejdspartnere, som fra deres perspektiv giver et bud på muligheder og udfordringer i fremtiden og hvordan vi som universitet kan bidrage aktivt til at udvikle området i fremtiden. Blandt andet kan du høre oplæg med følgende temaer:



 

Nye veje til samarbejder mellem forskning og praksis

Birgitte Holm Andersen, sundhedschef i Favrskov Kommune &

Anders Hede, forskningschef, TrygFonden

 

 

Nye veje til samarbejder om at koble forskning og innovation

Peter Høngaard Andersen, direktør, Innovationsfonden, 

Anne Louise Mørkbak, direktør, Arla Food for Health & 

Jakob Uffelmann, innovationschef, Sundhed.dk

 

 

Nye veje til samarbejder om at sikre fremtidens sundhed

Svend Thorhauge, leder af Akademiet for Talentfulde Unge, Region Midt og landsformand for Radikale Venstre &

Bogi Eliasson, associeret partner ved Instituttet for Fremtidsforskning

 

Carsten Obel, direktør, Center for Sundhedssamarbejde, Aarhus Universitet indleder og ham der styrer dagens program er Jacob Fuglsang, uddannelsesredaktør, Dagbladet Politiken og fellow, Constructive Institute.

Efter arrangementet byder vi sammen med Studenterhusfonden velkommen til et nyt AU koncept ’Lille fredags bar i Dale’s Cafe’, hvor der er gode tilbud på øl og vin samt mulighed for at købe god vellavet middagsmad med hjem til familien.

Arrangementet er for alle, og det er gratis at deltage.

Tilmelding sker via dette link: Klik her

 

 

Arrangement, Sundhed og sygdom, Alle grupper, Susa, Susa, Konference, Videnskabelig medarbejder, Health, Offentligheden/Pressen