Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Fusionen skaber debat i medierne

Beslutningen om at fusionere IO og SKT giver genlyd i fagmiljøerne og har givet anledning til debat om de tandfaglige uddannelser i fagmedierne. Kun sundt, mener konstitueret leder på tandlægeskolen, Eva Karring.

18.03.2016 | Lise Wendel Eriksen

Fusionen af IO og SKT har skabt debat i medierne

Debatten om de tandfaglige uddannelser udspiller sig især i Tandlægebladet, hvor fusionen er genstand for åbne breve mellem Tandlægeforeningen på den ene side og de konstituerede ledere Anne B. Christensen (SKT) og Eva Karring (IO) og sundhedsdekan Allan Flyvbjerg på den anden.

Det får dog ikke Eva Karring fra Odontologi til at ryste på hånden:

”Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at fusionen er en god idé. Den kommer til at styrke alle uddannelserne, og det giver simpelthen god mening at samarbejde, hvor der er oplagte tværfaglige synergieffekter at hente – fx på den kliniske undervisning, hvor der kan skabes forhold, der ligner den virkelighed tandplejeteamet kommer ud til efter endt uddannelse”, siger hun.

Diskussioner er velkomne

Fusionen har også affødt en mere generel diskussion om de tandfaglige uddannelsers kvalitet og fremtidsperspektiver. Eva Karring er bl.a. medforfatter til kronikken ’Sådan arbejder vi med kvalitet i tandlægeuddannelsen’, der er bragt i Tandlægebladet i februar i år. Det har efterfølgende fået tre praktiserende tandlæger til tasterne.

”Jeg synes, det er fremragende, at vi får anledning til at diskutere de tandfaglige uddannelser. Det er sundt for os at være i dialog med fagmiljøerne i og uden for uddannelsesverdenen. Fra dialogen henter vi inspiration til forbedring og udvikling af uddannelserne,” fortæller Eva Karring.

Debatten fortsætter i Tandlægebladet nr. 4, der udkommer 4. april 2016.


Yderligere oplysninger

Eva Karring, konstitueret institutlederleder
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi
Tlf: 87 16 81 57
karring@odont.au.dk

Politik og strategi, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Odontologi, Health, Uddannelse, Videnskabelig medarbejder, Samarbejde