Molekylærgastronomiens fader, Herve This, besøger Aarhus i de sidste dage af april. Mandag 28. april holdt han blandt andet en workshop for en række af Jyllands bedste kokke.
30.04.2014 |
En række af Jyllands bedste kokke fik udfordret deres sædvanlige kunnen, da de tørnede sammen med en af den molekylære gastronomis fædre, franskmanden Herve This, til en workshop. Hver kok havde en ph.d.-studerende fra Institut for Kemi på Aarhus Universitet som hjælper. Udfordringen var at skabe mad udelukkende ved hjælp af kemikalier. Altså helt uden kød, fisk eller grønt. Workshoppen blev et spændende møde mellem gastronomi og molekyler, hvor der blev skabt en række forunderlige retter.
Få et indblik i, hvad der sker, når man sætter kokke og kemikere sammen:
<object id="kaltura_player_1384175559" width="320" height="180" name="kaltura_player_1384175559" bgcolor="#000000" data="http://kaltura.statsbiblioteket.dk/index.php/kwidget/cache_st/1384175559/wid/_104/uiconf_id/6709645/entry_id/0_vy8sia49" type="application/x-shockwave-flash"><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowNetworking" value="all" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><param name="flashVars" value="&{FLAVOR}" /><param name="src" value="http://kaltura.statsbiblioteket.dk/index.php/kwidget/cache_st/1384175559/wid/_104/uiconf_id/6709645/entry_id/0_vy8sia49" /></object>