Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Bedre samarbejdsstrukturer mellem hospitaler og kommuner

I den femte virtuelle konference "Sundhedsvæsen – hvad nu", som arrangeres af Sundhedspolitisk Tidsskrift, deltog bl.a. Eva Sædder, ledende overlæge på Klinisk Farmakologisk afdeling, AUH

09.07.2020

Hun opfordrede til bedre samarbejdsstrukturer mellem hospitaler og kommuner, hvis færre patienter skal på hospital i fremtiden:

 

” I forhold til screening og det at holde patienter ude af sygehusene skal man tænke på, at eksperterne jo befinder sig på sygehusene, og der tænker jeg, det er vigtigt at følge patienterne, men at det nogle gange kan gøres virtuelt eller på telefon. Jeg har kolleger, som gør det allerede. Og jeg er også sikker på, at vi vil se flere patienter i fremtiden, som behandles derhjemme. Som vi blandt andet har set det allerede med patienter, som får de langvarige intravenøse behandlinger med antibiotika derhjemme. Men det er også klart, at det kræver et helt andet setup for samarbejdet mellem kommuner og hospital. Men kommer det, så vil det givetvis spare hospitalerne mange ressourcer, for det sparer en hospitalsseng, som der i forvejen ikke er mange tilbage af.”

Læs hele artiklen fra Sundhedspolitisk Tidsskrift d. 22. juni 2020 her

Politik og strategi, Offentligheden/Pressen, Farmakologi, Farmakologi