Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Gult banner skal hjælpe dig med at spotte phishingmails

Bemærk: Den 25. marts er det besluttet at fjerne det gule banner igen. Fra tirsdag d. 23. marts vil mails fra eksterne afsendere blive markeret med et gult banner for at skærpe din opmærksomhed på mulig phishing.

16.03.2021 | Lotte Blåbjerg Kristensen

Phishing er i dag den mest udbredte form for cyberkriminalitet i Danmark. Den tendens ser vi også i indrapporteringerne til AU IT. Desværre bliver de cyberkriminelle mere og mere opfindsomme og raffinerede i deres metoder, og det er ikke altid nemt at gennemskue en phishingmail.

På tirsdag d. 23. marts indfører AU IT derfor et nyt værktøj, som skal styrke sikkerheden yderligere og gøre det nemmere for dig at huske at tjekke for phishing. Fremover vil du således opleve, at alle mails fra eksterne afsendere er markeret med et gult banner.

Ofte er phishingmails ’forklædt’ som interne mails, hvor afsenderen får det til at se ud som om, at det fx er din leder eller IT-afdelingen, der har sendt mailen. Det gule banner vil afsløre, at den, der udgiver sig for at være en intern afsender, i virkeligheden er en anden.

Når du ser det gule banner, er der ikke nødvendigvis tale om en phishingmail, men det er et tegn til dig om at være ekstra opmærksom, så du undgår at blive udsat for cyberkriminalitet. 

Tips til at spotte en phishingmail
Svindlere vil ofte forsøge at få dig til at dele personlige oplysninger, udlevere adgangskoder, åbne vedhæftede filer eller klikke på links. Holder du musen over et link, vil du se, hvor et link reelt leder dig hen. Du kan også holde musen henover en afsenders navn for at se mailadressen.

På https://au.dk/phishing kan du læse mere om, hvordan du kan spotte en phishingmail, og hvad du skal gøre, hvis du er kommet til at dele dine oplysninger.  


Vidste du, at … 
64 pct.af alle danskere har oplevet phishing-forsøg? Er du nysgerrig efter mere viden om cyberkriminalitet i Danmark, kan du læse Digitaliseringsstyrelsens nyeste rapport om Danskernes Informationssikkerhed fra december 2020

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet