Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Gynækolog bliver adjungeret professor på Aarhus Universitet

Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, har tilknyttet Nikolaos Polyzos som ny adjungeret professor. Han forsker i behandlingsmuligheder til kvinder, som ikke kan blive gravide.

23.04.2015 | Malene Løvig Nielsen

Nikolaos Polyzos forsker i, hvilke effektive behandlingsmuligheder der kan tilbydes kvinder, som i en sen alder søger hjælp til fertilitet, men også yngre kvinder, som lider af tidlig aldring i æggestokkene.

Nikolaos Polyzos forsker i, hvilke effektive behandlingsmuligheder der kan tilbydes kvinder, som i en sen alder søger hjælp til fertilitet, men også yngre kvinder, som lider af tidlig aldring i æggestokkene.

Mange kvinder håber at se to streger på deres graviditetstest, men for nogle sker det ikke. De kan ikke blive gravide. Det kan skyldes flere ting, og det er disse kvinder Nikolaos Polyzos vil hjælpe gennem sin forskning. Han er netop blevet adjungeret professor ved Aarhus Universitet.

Nikolaos Polyzos forsker i, hvilke effektive behandlingsmuligheder der kan tilbydes kvinder, som ikke kan blive gravide. Det inkluderer kvinder, som i en sen alder søger hjælp til fertilitet, men også yngre kvinder, som lider af tidlig aldring i æggestokkene. Samlet udgør de to patientgrupper ca. 25 % af alle infertile patienter.

Undersøger infertilitet  i generne

Yngre kvinder kan være arveligt disponible for at udvikle en tidlig aldring i æggestokkene. Nikolaos Polyzos undersøger derfor, hvilke specifikke genetiske variationer der ses hos disse infertile kvinder.

”Identificering af de genetiske variationer hos infertile kvinder kan hjælpe gynækologerne til at give patienterne den bedst mulige vejledning. Håbet er, at den nye viden bidrager til forskningen i målrettet genterapi mod æggestokkenes aldring, så vi i fremtiden kan hjælpe kvinder, som ikke kan få børn, langt bedre,” siger Nikolas Polyzos.

Nikolaos Polyzos er fra Grækenland. Han har en ph.d.-grad fra Ioannina Universitet, Grækenland, og ligeledes en ph.d.-grad fra Brussels Free University, Belgien.

Yderligere oplysninger

Gynækolog, ph.d. Nikolaos Polyzos
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
n.polyzos@gmail.com

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende