Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Hædersgave på 100.000 kroner til Aarhus-forsker

Henrik Schmidt fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har modtaget en hædersgave på 100.000 kroner fra William Nielsens Fond. Hædersgaven er en anerkendelse af hans forskning i og arbejde med modermærkekræft.

19.11.2013 | Anders Corydon Frederiksen

Modtageren af hædersgaven Henrik Schmidt, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, Onkologisk Afdeling D.

Modtageren af hædersgaven Henrik Schmidt, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, Onkologisk Afdeling D.

Henrik Schmidt forsker og arbejder til daglig i Aarhus. Han har fået en hædersgave som en anerkendelse af sit arbejde med forskning i modermærkekræft midt i en travl hverdag. Hædersgaven er fra William Nielsens Fond og er på 100.000 kroner.

Henrik Schmidt er dybt engageret i forskningen i modermærkekræft. Han er en del af en forskergruppe, som har særlig fokus på det innate immunsystems rolle i udviklingen og behandlingen af modermærkekræft, er vejleder i en række ph.d.-studier om modermærkekræft og deltager i flere nationale og internationale kliniske og medicinske forsøgsbehandlinger af modermærkekræft.

Et klap på skulderen

Henrik Schmidt ser det som en velkommen anerkendelse.

”Jeg blev meget glad for indstillingen. Hædersgaven har jeg fået som en anerkendelse af mit arbejde med forskning midt i en meget travl hverdag. Den er med til at give mig ekstra motivation til det arbejde, som ligger forude. Og heldigvis sker der lige nu rigtig mange behandlings- og vidensmæssige fremskridt inden for modermærkekræft,” fortæller Henrik Schmidt.

Henrik Schmidt har en medicinsk kandidateksamen fra 1992, blev speciellæge i klinisk onkologi i 2006 og forsvarede sin doktordisputats i 2007, som gav ham en medicinsk doktorgrad – alt sammen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Han er født den 2. oktober 1964 i Fredericia.

Yderligere oplysninger

Overlæge, klinisk lektor, dr.med. Henrik Schmidt
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Onkologisk Afdeling D
Direkte telefon: 8949 1682
henrschm@rm.dk

Navnenyt, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin, Health