Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Hæderslegat til kræftforsker fra Aarhus

Morten Høyer fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har netop modtaget et legat for sin forskning indenfor kræft.

19.12.2013 | Helle Horskjær Hansen

Morten Høyer er netop blevet hædret med Bunch-Jensens Æreslegat på 125.000 kroner for sin forskning i strålebehandling af kræft i lunger, lever og urinveje.

Morten Høyer er netop blevet hædret med Bunch-Jensens Æreslegat på 125.000 kroner for sin forskning i strålebehandling af kræft i lunger, lever og urinveje.

Professor Morten Høyer forsker i strålebehandling af kræft i lunger, lever og urinveje. Og nu er han blevet hædret med Bunch-Jensens Æreslegat på 125.000 kroner. Legatet bliver uddelt hvert år og i år altså til en forsker inden for onkologi.

Legatet skal bruges til at forske i strålebehandling af prostatakræft. I øjeblikket arbejder Morten Høyer og hans kollegaer med et projekt, der skal afdække mekanismer for udvikling af skader efter strålebehandling af prostatakræft.

Professoren glæder sig over legatet.

”Det er et skulderklap til den form for forskning vi laver på Aarhus Universitetshospital, og det giver og mulighed for at bringe projektet et stort skridt videre,” fortæller han.

I 1984 fik Morten Høyer sin lægevidenskabelige kandidateksamen ved Aarhus Universitet og sin ph.d. fra samme sted i 1994. I 1997 blev han speciallæge i Klinisk Onkologi.

Yderligere oplysninger

Professor Morten Høyer
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Onkologisk Afdeling
morten.hoyer@ki.au.dk

Forskning, Health, Health, Offentligheden/Pressen, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder