Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Hans Erik Bøtker bliver konstitueret dekan på Health

Prodekan for forskning ved Health, Hans Erik Bøtker, tiltræder som konstitueret sundhedsdekan fra 1. august, indtil en afløser for Lars Bo Nielsen er fundet. Hans Erik Bøtker meddeler, at han ikke er kandidat til dekanstillingen, når den bliver slået op.

17.06.2021 | Ulla Krag Jespersen

Som konstitueret dekan kommer jeg ikke til at lægge længerevarende strategier, men jeg vil bidrage med beslutninger og ledelseskraft i de måneder, jeg varetager posten,” siger Hans Erik Bøtker. Foto: Jann Thiele Zeiss, AU Health.

Prodekan for forskning ved Health, Hans Erik Bøtker, tager over efter Lars Bo Nielsen, som bliver Lægemiddelstyrelsens nye direktør. Det er AU's rektor Brian Bech Nielsen, der har peget på den 64-årige Hans Erik Bøtker som konstitueret dekan på Health.

”Jeg er glad for, at Hans Erik Bøtker har sagt ja til at træde til, indtil vi har en ny dekan på plads senere på året. Hans Erik Bøtker har som prodekan på kort tid sat tydelige aftryk som leder på fakultetet. Med Hans Erik Bøtker får vi en tillidsvækkende og meget erfaren mand ved roret og sikrer samtidig kontinuitet i ledelsen af fakultetet. Via sit arbejdet i dekanatet på Health kender Hans Erik også allerede en del til arbejdet i universitetsledelsen, som han som konstitueret dekan ligeledes bliver medlem af. Jeg ser med forventning frem til at samarbejde med Hans Erik også i denne nye funktion,” siger rektor Brian Bech Nielsen. 

Professor dr. med. Hans Erik Bøtker har en fortid som klinisk lærestolsprofessor og overlæge ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han blev ansat som prodekan for forskning ved Health sidste år og har bl.a. markeret sig ved at udvikle fakultetets forskningsstrategier, udbygge relationerne til fondene og kvalificere arbejdet med ansøgninger og ansøgningsprocesser på Health.

"Jeg er stolt og beæret over at blive spurgt, og jeg ser frem til at løfte opgaven. Som konstitueret dekan kommer jeg ikke til at lægge længerevarende strategier, men jeg vil bidrage med beslutninger og ledelseskraft i de måneder, jeg varetager posten. Heldigvis har jeg allerede i dag et godt samarbejde med institutledere og viceinstitutledere, og med den meget kompetente medarbejderstab har jeg god opbakning og støtte," siger Hans Erik Bøtker.

Han understreger, at han ikke lægger billet ind på dekanstillingen, når den bliver slået op.

"Det var et meget aktivt tilvalg, at jeg søgte prodekanstillingen inden for forskning, så jeg er ikke kandidat," siger han.

Hans Erik Bøtker blev læge i 1983, ph.d. i 1995 og dr.med. i 2001. I 1999 blev han speciallæge i hjertesygdomme og intern medicin, fra 2002 fungerede han som overlæge på afdelingen for hjertesygdomme på Aarhus Universitetshospital og fra 2007 som klinisk lærestolsprofessor ved Aarhus Universitet.

Stillingen som sundhedsdekan opslås i løbet af de næste uger, og målet er at byde en ny dekan velkommen omkring 1. november 2021.

Aarhus Universitet siger farvel til Lars Bo Nielsen ved en afskedsreception torsdag d. 1. juli.

Læs også Farvel til en visionær dekan med styr på detaljen.

Læs også Fem hurtige til Lars Bo Nielsen

Navnenyt, Administration (Faglighed), Offentligheden/Pressen, Health, Health, Forskning, Videnskabelig medarbejder, Graduate School of Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Biomedicin