Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Hans Erik Bøtker får hæderspris for hjerteforskning

Dansk Cardiologisk Selskabs Hæderspris 2020 går til Hans Erik Bøtker, prodekan for forskning på Aarhus Universitet, Health. Han får prisen dels for sin omfattende forskningsaktivitet, der har medvirket til bedre behandling af patienter med hjerte-kar-sygdom, og dels for sin faglige indsats i selskabet.

28.10.2020 | Sabina Bjerre Hansen

Hans Erik Bøtker får Dansk Cardiologisk Selskabs Hæderspris 2020. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

Hans Erik Bøtker får Dansk Cardiologisk Selskabs Hæderspris 2020. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

Hjertelæge Hans Erik Bøtker har gjort en særlig indsats for dansk kardiologi og for danske patienter med hjerte- og kredsløbssygdomme, og han har samtidig bidraget til at styrke den faglige udvikling i Dansk Cardiologisk Selskab. Sådan lød det bl.a. i talen til Hans Erik Bøtker, da han modtog prisen på selskabets virtuelle efterårsmøde den 22. oktober i år.

Hans Erik Bøtker tiltrådte som prodekan i august 2020 og kommer fra en stilling som klinisk lærestolsprofessor i hjertesygdomme på Institut for Klinisk Medicin, også på Health. Han har hovedsageligt forsket i iskæmisk hjertesygdom – et forskningsfelt, som han har hentet mere end 98 millioner kroner hjem til i ekstern finansiering. Hans Erik Bøtker har desuden publiceret mere end 500 videnskabelige artikler i anerkendte internationale medicinske tidsskrifter og været vejleder for 42 ph.d.-studerende og 26 forskningsårsstuderende samt rådgiver for fire doktorer.

I Dansk Cardiologisk Selskab har Hans Erik Bøtker været bestyrelsesmedlem ad to omgange og tjent som henholdsvis sekretær og formand, ligesom han har deltaget i flere arbejdsgrupper og medvirket ved udarbejdelse af nationale behandlingsvejledninger og specialebeskrivelse i Sundhedsstyrelsen.

Med prisen følger en personlig pengegave på 25.000 kroner.

Kontakt

Prodekan for forskning, professor og dr.med. Hans Erik Bøtker
Aarhus Universitet, Health
Mobil: 40 29 33 89
Mail: boetker@au.dk

Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Health, Navnenyt, Ph.d.-studerende, Health, Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder