Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Har du ph.d.-X-factor?

Hvis du har afleveret og fået godkendt din ph.d. i 2016 – og hvis du kan formidle klart og kort – kan du melde dig til Ph.d. Cup 2017.

20.01.2017 | Henriette Stevnhøj

Molekylærbiolog, postdoc Eva Greibe vandt Ph.d. Cup i 2014.

Skal du gå i Eva Greibes fodspor og vinde Ph.d. Cup'en? Det kan du, hvis du har afleveret ph.d. i 2016, og hvis du er god til at formidle din forskning. Tilmeldingsfristen er 6. februar. På billedet modtager Eva Greibe hæderen fra daværende forskningsminister Sofie Carsten Nielsen. Foto: DR

I 2014 løb Eva Greibe, ph.d. fra Institut for Klinisk Medicin, af med sejren i Ph.d. Cup med sin forskning om mangel på B12-vitamin i modermælk. Året efter var Morten Würtz, også ph.d. fra Institut for Klinisk Medicin, blandt de otte finalister med sin forskning om svagheder ved behandling med hjertemagnyl. For Greibe og Würtz – og de øvrige deltagere i Ph.d. Cup - gælder det, at de, udover at have præsteret solid forskning, også er fremragende formidlere.

Nu er der åben for tilmelding til en ny omgang Ph.d. Cup, som kulminerer med et finaleshow i DR Koncerthuset i april. Forinden kommer de udvalgte finalister gennem et træningsforløb hos DR.

Ph.d. Cup er et samarbejde mellem DR, Lundbeckfonden og Dagbladet Information. Målet er at få udbredt den store mængde forskning, som udføres af ph.d.-studerende og demonstrere, at der er masser af talent for forskningskommunikation på de danske universiteter.

Her kan du tilmelde dig til Ph.d. Cup - fristen er 6. februar. 


Molekylærbiolog, postdoc Eva Greibe, der lavede ph.d. på Institut for Klinisk Medicin i 2013, vandt Ph.d. Cup året efter. Læs her om hendes forskning, hæderen og forløbet bagefter. 

Reportage fra Information fra Ph.d. Cup 2014

Læge, ph.d. fra Institut for Klinisk Medicin Morten Würtz var blandt de otte finalister i Ph.d. Cup i 2015. Læs om Morten Würtz medvirken i Ph.d. Cup her

 

 

 

 

 

 

Arrangement, Health, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Forskning, Graduate School of Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende, Institut for Folkesundhed