Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Health får ny æresdoktor

Aarhus Universitet har udnævnt professor John Kopchick til ny æresdoktor ved Health. Han tildeles det nye æresdoktoratet i forbindelse med universitets årsfest fredag den 11. september 2015.

08.09.2015 | Malene Løvig Nielsen

John Kopchick har udgivet næsten 300 peer reviewed artikler, herunder i anerkendte tidsskrifter som PNAS og Journal of Clinical Investigation.

John Kopchick har udgivet næsten 300 peer reviewed artikler, herunder i anerkendte tidsskrifter som PNAS og Journal of Clinical Investigation.

John Kopchcick er én af verdens førende forskere inden for væksthormon og dertil knyttede vækstfaktorer. Han har gennem en længere årrække arbejdet tæt sammen med forskere fra Aarhus Universitet, hvilket har ført til en række fælles publikationer og patenter, samt udveksling af forskere mellem de to laboratorier.  Ifølge sundhedsdekan Allan Flyvbjerg ved Aarhus Universitet, har samarbejdet mellem den nye æresdoktor og forskere fra Aarhus Universitet været særdeles værdifuldt:

”John Kopchicks forskning inden for væksthormon er nytænkende og innovativ, og der er ingen tvivl om, at vi taler om en forsker i absolut verdensklasse. Der eksisterer et mangeårigt og frugtbart samarbejde mellem professoren og fakultetet, og jeg havde selv lejlighed til at besøge John Kopchicks forskningslaboratorium for en årrække siden. Der oplevede jeg ved selvsyn en heksekedel af forskere fra hele verdenen, der - under John Kopchicks kyndige ledelse - producerede forskning af høj international standard”.

John Kopchick er professor ved Department of Biomedical Sciences, Ohio University, Athens, Ohio. Hans forskningsfelt er væksthormoner, og i 1989 udviklede han som den første en specifik væksthormonhæmmer, som siden er udviklet til et lægemiddel mod kæmpevækst og sygdommen akromegali, hvor der opstår en øget vækst af blandt andet fingre, fødder og underkæbe. 

John Kopchick har udgivet næsten 300 peer reviewed artikler, herunder i anerkendte tidsskrifter som PNAS og Journal of Clinical Investigation. Han er en højt citeret forsker inden for sit felt, og han er indehaver af 35 patenter. Kopchick blev i 2012 udnævnt til distinguished professor ved Ohio University, og han er desuden tidligere præsident for ”The Growth Hormone Research Society”, som med flere end 400 medlemmer fra over 30 lande er et internationalt organ bestående af klinikere, forskere, undervisere og studerende. Selskabet blev oprindeligt stiftet af forskere fra Aarhus Universitet.

John Kopchick er uddannet ved Indiana University of Pennsylvania, Indiana, Pennsylvania og University of Texas Cancer Center, M.D. Anderson Hospital and the Tumor Institute, Houston, Texas. Siden 2004 har han undervist ved flere end 14 post-gradute kurser i Danmark, som har været arrangeret i samarbejde med Health, Aarhus Universitet.

Aarhus Universitet udnævner æresdoktorer i forbindelse med universitetets årsfest fredag den 11. september 2015. Æresdoktorater tildeles forskere fra andre institutioner, som universitetet har et særligt tæt og værdsat samarbejde med. På universitets hjemmeside for årsfesten, kan du læse om de nye æresdoktorer ved Aarhus Universitet.

Yderligere oplysninger

Professor John Kopchick
Department of Biomedical Sciences, Ohio University, Athens, Ohio.
kopchick@ohio.edu

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Ph.d.-studerende, Offentligheden/Pressen, Teknisk/administrativ medarbejder