Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Health-forsker får Sapere Aude-millioner

Adjunkt og ph.d. Lin Lin fra Institut for Biomedicin får knap seks mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) til at udvikle nye teknologier til svin-til-menneske-organtransplantation. Rygstødet fra DFF’s Sapere Aude-program giver hende samtidig mulighed for at etablere sig som forskningsleder.

05.12.2018 | Sabina Bjerre Hansen

Lin Lin er en af 34 udvalgte Sapere Aude-forskningsledere, der ifølge DFF har potentiale til at forme fremtidens forskning til gavn for Danmark. Foto: Tariq Mikkel Khan/Danmarks Frie Forskningsfond.

Lin Lin er en af 34 udvalgte Sapere Aude-forskningsledere, der ifølge DFF har potentiale til at forme fremtidens forskning til gavn for Danmark. Foto: Tariq Mikkel Khan/Danmarks Frie Forskningsfond.

Manglen på organer til transplantation er en alvorlig samfundsudfordring. En udfordring, som Lin Lin har taget op. Hun forsker i transplantationsmedicin og har ambitioner om at generere de bedste genmodificerede grise til organtransplantation.

Grise er længe blevet betragtet som en af de mest lovende alternative organkilder på grund af deres anatomiske og fysiologiske ligheder med mennesker. Risikoen for virustransmission og immunologisk afstødning af transplantater er imidlertid to hovedbarrierer for svin-til-menneske organtransplantation, også kendt som xenotransplantation.

Lin Lin vil udvikle nye teknologier til at generere grise, der er resistente over for immunologisk afstødning og virale infektioner, og dermed eliminere de to barrierer. Det gør hun bl.a. ved at anvende CRISPR-genredigering og kloning i sin forskning.

Læs mere om Lin Lin og hendes forskning på DFF’s hjemmeside, og læs om de øvrige Sapere Aude-bevillingstagere fra AU i artiklen ”Syv fremragende AU-forskere bliver Sapere Aude Forskningsledere”

Kontakt

Adjunkt og ph.d. Lin Lin
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Direkte telefon: 87 16 70 15
Mail: lin.lin@biomed.au.dk

Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Institut for Biomedicin, Health, Navnenyt, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder