Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Health indgår samarbejde med virksomheden Etac

Alle Aarhus Universitets kerneaktiviteter er omfattet af nyt samarbejde, der udspringer af AU’s ønske om at bidrage til vækst i samfundet.

05.08.2016 | Kirsten Olesen

Nyt samarbejde om videnudveksling er indgået mellem Health og Etac i Horsens.

Health har i juni 2016 indgået et strategisk samarbejde om videnudveksling med virksomheden Etac i Horsens.  Etac udvikler og producerer hjælpemidler til social- og sundhedssektoren og har mange berøringspunkter med Health, som tænkes udviklet til egentlige samarbejdsflader.

Omdrejningspunktet for det konkrete samarbejde mellem Etac og Health er, at det dækker alle Aarhus Universitets kerneaktiviteter: videnudveksling, talentudvikling, forskning og uddannelse.

Som led i aftalen skal Etac således bl.a. deltage i et karriererådgivningspanel og et matchmaking arrangement. Desuden stiller virksomheden sig til rådighed med vejledning i forbindelse med relevante bachelor- og specialeopgaver fra studerende på Health. Derudover er det hensigten, at Etac skal hjælpe med at klæde kandidater bedre på til et fremtidigt arbejde, lige som virksomheden tilbyder samarbejde med ph.d. studerende, og muligheder for en erhvervs-ph.d. er i støbeskeen. 

Endelig er en af forventningerne til det nye samarbejde, at begge parter kan drage fordel af at skabe en vekselvirkning mellem problematikker, der opstår på virksomheden, og den forskningsbaserede ekspertise, man har på Health.


  Fakta om Etac:

  • Etac er en Skandinavisk baseret virksomhed med dansk hovedkvarter i Horsens.
  • Firmaet har ca. 850 medarbejdere og arbejder bl.a. med produktområderne hygiejne, manuelle kørestole, loftlifte, mobile personløftere og løftesejl, manuelle forflytnings hjælpemidler, ramper, individuelle løsninger, børneprodukter og småhjælpemidler.
  • Etac arbejder desuden med videndeling via kurser, konferencer, seminarer, foredrag og projekter. Fokus er at hjælpe mennesker i deres hverdag uanset funktionsnedsættelse.
Samarbejde, Forskning, Alle grupper, Health, Health