Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Health skal på jagt efter ny prodekan for forskning

Prodekan Ole Steen Nielsen genansøger ikke stillingen som prodekan for forskning, når hans ansættelseskontrakt udløber næste sommer. Efter ni år på posten, heraf en periode som konstitueret dekan, ønsker han at trække sig tilbage på grund af alder og gå på pension.

03.09.2019 | Ulla Krag Jespersen

Ole Steen Nielsen.

Ole Steen Nielsen går på pension næste år, og stillingen som prodekan for forskning bliver derfor ledig. Foto: Lars Kruse/AU.

Selv om der er et år tilbage af prodekan Ole Steen Nielsens kontrakt, har han allerede nu meddelt dekanen, at han ikke ønsker at fortsætte i stillingen.

”Jeg har nået en alder, hvor jeg har mulighed for at gå på pension, og det vil jeg gerne benytte mig af. Og det er naturligt for mig at give besked nu, så fakultetet har god tid til at se sig om efter min afløser,” siger prodekan Ole Steen Nielsen.

Ole Steen Nielsen har været prodekan for forskning på Health siden 2011, hvor han kom fra en stilling som leder af kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital. I en periode fra 2016 til 2017 var han endvidere konstitueret dekan i tiden mellem Allan Flyvbjerg og Lars Bo Nielsen.

Dengang var Ole Steen Nielsen også åben om, at han ikke var ansøger til den ledige stilling som dekan. Han siger:

”Jeg er utroligt glad for at være prodekan for forskning på Health og for de muligheder, jeg har fået, for at præge fakultetet, når det gælder forskningsområdet. Mit engagement og min arbejdsglæde vil derfor være uændret frem til min fratrædelse næste år.

Dekan Lars Bo Nielsen oplyser, at rekrutteringsprocessen i form af et bredt og åbent opslag af stillingen vil gå i gang snarest.

Læs også Health går fra tre til to prodekaner.

Navnenyt, Ph.d.-studerende, Health, Health, Politik og strategi, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Biomedicin, Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed, Institut for Klinisk Medicin